25-åringen Annette Rian Skjølberg fra Orkanger sier at det er deilig å være norsk i Dubai. I et halvt år har hun jobbet som eiendomsmegler i det som blir omtalt som verdens mest luksuriøse by. Men hun sier at det satt langt inne å forlate Trondheim til fordel for De forente arabiske emirater.

- Jeg hadde lyst til å flytte til utlandet, men jeg var litt redd for å ta det spranget. Men etter at jeg var på ferie her i Dubai, så skjønte jeg at dette var noe jeg hadde lyst til, forteller Skjølberg.

- Hvorfor det?

- Først og fremst på grunn av været. Det er bestandig varmt og deilig her. I tillegg er det så mye å gjøre her. Man kjeder seg aldri, svarer hun.

Lik trd.by på Facebook

Slik er jobben

Så da leide hun ut leiligheten sin i Trondheim og flyttet østover. I bagasjen hadde hun med seg en bachelor i internasjonal markedsføring fra BI, i tillegg er hun utdannet make up-artist. Før hun tok steget til Dubai, jobbet hun for L'Oréal i Midt-Norge. Så hvordan ender man opp som eiendomsmegler i Dubai?

- Jeg fikk jobben gjennom noen kontakter. I tillegg så må man ha en god CV og kunne vise til gode salgstall fra tidligere jobber, forteller hun.Hun jobber for selskapet Star Neighbourhood Real Estate, og hun beskriver jobben sin som spennende og variert.

- Det blir også en del reising, noe jeg liker veldig godt. Jeg jobber for det meste med å selge store luksusvillaer. I tillegg selger jeg en del leiligheter. Da er det som regel en kjøper som skal investere i flere leiligheter i slengen, sier hun.

- Bedre betalt her enn i Norge

Men hvordan er lønna?

- Lønna høyere her enn i Norge, men det kan ikke sammenlignes. Vi betaler ikke skatt her. Jeg en fastlønn som er veldig god og i tillegg får jeg provisjon på salgene, sier Skjølberg, som ikke vil gå ut med tall.

- Hvordan er eiendomsmarkedet nå om dagen?

- Det går stort sett veldig bra, men vi merker selvsagt litt av oljekrisen, sier hun.

- Veldig overfladisk

Dubai har et rykte på seg for å være et strengt, muslimsk land. Skjølberg sier at hun ikke merker noe til det.

- Slik er det ikke, det er som å bo i Europa. Det bor utrolig mange europeere her, i og med at man ikke betaler skatt her, og vi blir behandlet utrolig respektabelt og fint. Det er 20 ganger verre å dra ut på byen i Oslo, sier hun.

Men det er ikke bare fryd og gammen. Hun forteller at det er et veldig overfladisk samfunn i oljeriket.

- Det er mange useriøse aktører her. Du får jobbtilbud slengt etter deg her hver dag, og mange av forretningsideene er så merkelig at man rynker på nesa. Jeg stoler nesten ikke på noen her, man blir mer skeptisk til folk av å bo her, legger hun til.

Denne konvolutten sikret Julie (21) jobb for MTV i Milano

Hennes tips for å lykkes i utlandet

Men til tross for det, så stortrives hun der borte. Hun har et halvannet år igjen av oppholdstillatelsen, og tenker på å søke om forlengelse.

- Etter to uker hjemme i det kalde været, så kan jeg neste ikke vente på å komme tilbake til Dubai, ler hun.

Og hun har følgende råd til dere som har lyst til å prøve lykken i utlandet.

- Det handler bare om å ta sjansen. Man lærer av å feile. Men det viktigste er nettverksbygging, uten tvil, råder Skjølberg.

- Også må være du nøye på hvem du stoler på, sier hun avslutningsvis.

Monica gikk fra FHM-forsidepike til karrierekvinne