Gamle, slitte dongeribukser kan få nytt liv! Foto: Picha.S / Shutterstock / NTB scanpix

Fretex bidrar til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning. Denne uka kom de med en pressemelding vi syntes var veldig lur - dermed blir tipset bak den nest siste luka i kalenderen vår gitt av Fretex!

Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:

23. luke - slips og sløyfe av gamle jeans!

Vi har vel alle gamle dongeribukser som ligger og slenger fordi stoffet har revnet på uflatterende steder. Andre ganger er de rett og slett utdaterte - men terskelen for å kaste kan være høy. I sin pressemelding skriver Fretex at plaggene kan få nytt liv om du gir buksene til dem. I desember lanserte Fretex slips og tversoversløyfer som er redesignet fra nettopp dine gamle jeans, olabukser, denimbukser, ja – uansett hva du velger å kalle dem.

Stilig og miljøvennlig tversover-sløyfe? Foto: Traza / Shutterstock / NTB scanpix

- Når vi redesigner olabukser til slips og sløyfer, bruker vi så mye som 80 prosent av stoffet i buksa - på vrangen. De resterende 20 prosentene kan ofte ikke brukes på grunn av lommer, linning, sømmer eller områder som er ekstra slitt, har flekker eller er skjeve. Derfor er det ca. ett og et halvt slips, og inntil fire tversoversløyfer som kommer ut av et par jeans!

Følg med i morgen for luke nummer 24!

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook