I midten av oktober ble hun kåret til den beste studenten ved Bachelor i Creative Industries Management ved BI i Oslo.

- Det er artig å bli satt pris på når man har jobbet hardt, sier Inga, som hadde det beste karaktersnittet i klassen på 30 studenter.

Interessert i kultur

Kåringen skjedde under BIs Bachelor graduering - som Inga i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å delta på.

- Da fikk jeg en telefon om at jeg kom til å bli kåret til klassens beste, og det var jo stas, så da måtte jeg dra likevel, sier hun og ler.

- Jeg har alltid vært interessert i kunst og kultur, sier Inga. Foto: Handelshøyskolen BI

26-åringen forklarer at Creative Industries Management er et studie hvor man får et innblikk i ulike deler av kulturfeltet, samt innsikt i markedsføring og økonomi knyttet opp mot dette. Dette studiet finnes kun ved BI i Oslo. Hun har fra før av en bachelor i kunsthistorie.

- Jeg har alltid vært interessert i kunst og kultur. På barne- og ungdomskolen tegnet jeg, og på videregående hadde jeg formgivingsfag. Da var det naturlig for meg å fortsette på kunststien, forklarer Inga.

Vant stipend

I dag jobber hun som galleri- og logistikkmedarbeider på Galleri Fineart i Oslo, i tillegg til at hun er assistent for en norsk kunstner.

- Etter å ha studert kunsthistorie følte jeg at jeg mangla økonomi- og markedsføringsbiten. Det fikk jeg på BI, og føler at jeg får brukt kompetansen derfra i jobbene jeg har nå, forklarer hun.

Som beste student i klassen, vant Inga et kunstverk og et stipend på 20 000 kroner.

- Så langt har jeg vært fornuftig og satt alle pengene til sparing. Jeg er glad i å studere, og har lyst til å ta en master en dag, men akkurat nå skal de få gjøre seg litt på konto, sier hun og ler.