Tre av sønnene hennes ble franske konger, og den italienskfødte Katarina var selv fransk dronning ekteskapet med Henrik 2.

Store Norske Leksikon beskriver henne som «en selvstendig og skruppelløs politiker, som utnyttet de religiøse og politiske motsetningene i landet til å sikre kongemakten» – og blant annet har massemordet på hugenottene, det såkalte «blodbryllupet i Paris», på samvittigheten.

Charles Dance som pave Klemens. Foto: Andrea Miconi / Starz

I «The Serpent Queen» forteller Katarina av Medici, spilt av Samantha Morton («Minority Report», «Harlots», «The Walking Dead») sin historie i tilbakeblikk til sin nye tjener, ifølge EW.

Diane De Poitiers, spilt av Ludivine Sagnier, var kongens elskerinne. Foto: Starz

Fra hun ble kongelig gift som foreldreløs tenåring, et ekteskap arrangert av onkelen som var pave (spilt av Charles Dance), men oppdager at den nye ektemannen elsker en eldre kvinne. Kvikt lærer ungjenta seg hvordan hun skal overleve – og utmanøvrere alle andre.

Antonia Clarke spiller Maria Stuart i "The Serpent Queen". Foto: Starz

I andre roller ser man Amrita Acharia ( «Game of Thrones»), Barry Atsma («The Hitman's Bodyguard») og Nicholas Burns («Emma», «Harlots»). Liv Hill spiller den unge Katarina, mens Antonia Clarke er å se som Maria Stuart og Ludivine Sagnier som kongens eldre elskerinne, Diane de Poitiers.

Det nye kostymedramaet blir å se på Starzplay.