Forrige gang snakket vi med Sebastian (20) og Marit (23), som deler ansvaret for driften av restauranten Ladekaia.

Denne uka er det Emilia Kolbjørnsen (33) som står for tur. Hun er opprinnelig fra Trondheim, er oppvokst på Kanariøyene og har bodd de siste årene i Abu Dhabi og Manchester. I januar i år flyttet hun derimot tilbake til Trondheim for å starte i ny jobb.

Vet du av noen unge som utmerker seg i jobben sin? Tips oss på trd.by@adresseavisen.no.

Slik svarer Emilia på våre spørsmål om jobb og karriere:

Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

- Jeg er markedssjef for Sabrura Sticks & Sushi.

- Her er jeg ansvarlig for alt innen markedsføring, markedsstrategi, sosiale medier, strategiske samarbeid, digitale plattformer som web og app, content marketing med mer.

Hvilken utdanning har du?

- Jeg har en bachelor i Business Administration og en Msc i International Business fra Manchester Metropolitan University.

Hvordan fikk du jobben du har i dag?

- Jeg jobbet som markedssjef i Manchester da en tidligere kollega i Trondheim tipset meg om at Sabrura søkte ny markedssjef. På den tiden var det «full lockdown» i England samt mye uro rundt Brexit. Jeg hadde over lengre tid tenkt på å flytte tilbake til Trondheim, skulle den riktige jobben bli utlyst.

- Jeg søkte via Bitastad sine rekrutteringssystemer og ble raskt kalt inn til intervju. Jeg var gjennom flere intervjurunder der alle intervjuene foregikk digitalt, og til slutt kom et jobbtilbud. Da var det bare å starte hjemflyttingsprosessen, si opp jobb, leilighet og selge bil og møbler.

Nå nylig var Trd.by på besøk der sjefskokken på én av Sabrura-restaurantene viste oss hvordan man egentlig skal spise sushi - riktig. Foto: Shad Madian

Hvorfor valgte du denne bransjen?

- Jeg elsker å være der det skjer, og restaurantbransjen er i konstant bevegelse og utvikling, nesten 24/7.

Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

- Utenom de vanlige sommerjobbene, så var min første ordentlige jobb etter endte studier – rundt 24 år gammel – på hovedkontoret til Big Bite, der jobbet jeg som markedskoordinator og hadde ansvar for alle nasjonale kampanjer, sosiale medier, web med mer.

Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

- Jeg har alltid vært en Ja-person og har nok påtatt meg store oppgaver som egentlig var tilegnet andre. Sett i ettertid skulle jeg nok sagt nei til noen av dem, da det gikk utover min egen arbeidskapasitet og fritid.

Hva er det som inspirerer deg i arbeidshverdagen din?

- Først og fremst inspireres jeg av mine kollegaer. Jeg jobber med en utrolig dyktig gjeng som alle digger Sabrura-konseptet, og den energien smitter!

- Jeg liker å jobbe i en bransje som er i konstant utvikling, der ingen dager er like, med varierte arbeidsoppgaver, og jeg motiveres av å ha stor grad av selvstendighet og frihet, samt at det er korte beslutningsprosesser.

- Til sist, det å stå foran en ferdig utbygd restaurant minuttene før første åpning er også helt unikt. Den energien, gleden og spenningen er til å kjenne og føle på!

Den første restauranten ble åpnet i kjelleren på kjøpesenteret Byhaven i 2012. Foto: Håvard Jensen

Hva er det morsomste du har opplevd i jobbsammenheng?

- Jeg har vært utrolig heldig og fått se mye av verden gjennom de jobbene jeg har hatt. Jeg har vært med og arrangert store konferanser fra A til Å, fra London og Lausanne til Dubai og Marrakech.

- Ellers er Bitastad og Sabrura helt RÅ på det sosiale. Vi møtes ofte, har det morsomt mens vi jobber, blir oppfordret til lære og være med på å skape fremtida. Jeg er heldig som jobber i et såpass sosialt og ungt miljø der det er stor takhøyde og en blir oppfordret til å bare «vær dæ sjøl».

Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelen?

- Vi unge må nok jobbe noe hardere for å bli tatt seriøst og bli hørt, spesielt som kvinne i mannsdominerte bransjer.

- Fordelen er at vi er noe mer nytenkende og tør å utfordre «normalen».

Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

- Vær positiv og hjelpsom, organisert og ryddig. Husk at du kommer langt med et smil og god energi. «Connect og network» med folk, bli kjent med andre i bransjen. Aldri slutt å lære og vær nysgjerrig.

Hvor ser du deg selv om ti år?

- Jeg håper igjen å kunne jobbe internasjonalt, med et spennende norsk firma i ryggen.