Det vil bli lov til å ta med alkohol på Landstreffet, men den skal drikkes inne i biler, bobiler eller telt. Drikker du alkohol på offentlig sted, risikerer du bøter.

– Dette er den samme loven som har eksistert i mange år. Men nå praktiserer vi den annerledes, forteller fungerende visepolitimester i Sør-Vest politidistrikt Leif Ole Topnes til NRK Rogaland.

Endelig avklaring

Den hete poteten før årets utgave av den populære festivalen, har vært om russen får medbringe alkohol.

– Det er fullt lovlig for russen å ha medbrakt alkohol inn på campene våre. De kan nyte alkohol i sin private sfære, forteller pressetalsmann Aasmund Lund for Landstreffet til Aftenbladet.

Lund forteller at de har vært i dialog med politiet over en lengre periode.

– På oppfordring fra Gjesdal kommune ble det avholdt et møte i dag. Vi har gått gjennom retningslinjene for arrangementet, og det blir avhold slik det har blitt gjort tidligere, sier Lund.

Flere av de lokale kjøpmennene, Lensmann Kåre Birkeland i Gjesdal og arrangørene av Landstreffet har fryktet økt trafikk utenfor festivalområdet om russen ikke fikk ha med medbrakt alkohol.

Senest i går ba arrangørene av Landstreffet russen markere sin motstand mot alkholnekt under årets russetreff i Kongeparken. Til NRK Rogaland fortalte Lund at det ble sendt rundt 1000 e-poster fra russ.