– Vi er veldig glade for å kunne ta med apoteket hjem på dørmatta til folk. Dette skiller seg fra andre leveringsalternativer fordi du kan bestille og ha varen på døren innen en halvtime uten at det koster skjorta i leveringsgebyr. Det gir apoteket mulighet til å møte kundens helsebehov enda raskere og mer effektivt enn idag, sier Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt i Norge i en pressemelding.

Fra nå av skal det bli mulig å få tak i apotekvarer gjennom hjemleveringstjenesten, som også opererer her i Trondheim, og som frem til nå kun har levert mat på døra.

Kondomer og graviditetstester

I Wolt-appen får du nå tilgang til enkelte apotekvarer, som graviditetstester, babyprodukter, kondomer, kosthold- og vitaminer og håndsprit. På sikt er målet å også kunne levere legemidler, opplyser selskapet.

Varene som bestilles gjennom Wolts plattform og hentes av et Wolt-bud på apoteket som leverer det dit kunden befinner seg - som når du bestiller mat.

I første omgang kan brukerne bestille fra to apotek i Oslo, men selskapet opplyser om at de har mål om å utvide fortløpende.

Mindre aktivitet i butikkene

Rose Truong er franchisetaker for Ditt Apotek Rådhusgata, én av de to apotekene som nå tester ut å bruke Wolt-plattformen til å selge apotekvarer.

– Koronatiden har vært veldig spesiell for apotekene, fordi selv om det har vært stort behov for mange av produktene våre har det vært mindre aktivitet i butikkene. Jeg er overbevist om at dette vil være en stor fordel for kundene, og det gir oss e ny mulighet til å være synlige og tilgjengelig.