– Bard kjører på språkmodellen LAMDA, en samtalebasert AI-modell. Den er trent på store mengder informasjon, men Bard er fortsatt et eksperiment i oppstartsfasen. Derfor kan Bard noen ganger gi svar som er upresise eller feilaktige. Men, i takt med at Bard benyttes av flere mennesker, vil den gradvis bli bedre over tid, heter det i en pressemelding fra Google.

Tjenesten, som er en utfordrer til OpenAIs ChatGPT og Snapchats My AI, er tilgjengelig på 40 språk.

Bard ble i juni nektet tilgang til EU på grunn av utilstrekkelig informasjon om hvordan deres nye KI beskytter EU-borgeres personvern, skriver Politico.

Google har sitt europeiske hovedkontor i Irland og må forholde seg til det irske datatilsynet når det kommer til personvern i EU. Det irske datatilsynet hadde på dette tidspunktet verken fått en konsekvensutredning eller detaljert informasjon fra Google med hensyn til datasikkerheten rundt Bard.

Også ChatGPT har blitt anklaget for brudd på personvernreglene i EU, skriver avisen.

Saksøkes for datatyveri

Tirsdag anla advokatfirmaet Clarkson et gruppesøksmål mot Google ved den føderale domstolen i California. De saksøker Google for å ha brukt data fra flere hundre millioner brukere til å trene sin kunstige intelligens Bard, skriver Børsen.

– Google har i hemmelighet stjålet alt som noen gang har bitt skapt og delt på internett av flere hundre millioner amerikanere, hevdes det i klagen.

Advokatfirmaet ønsker en midlertidig stopp av Bard, i tillegg til kompensasjon til alle berørte av Googles angivelige underslag på minst fem milliarder dollar, skriver Reuters.

Google på sin side mener de ikke har gjort noe ulovlig.

– Amerikansk lov støtter bruken av offentlig informasjon for ny fordelaktig bruk, og vi ser fram mot å motbevise disse grunnløse påstandene, sier generalrådgiver Halimah Delaine Prado i Google til Børsen

I juni saksøkt det samme advokatfirmaet også ChatGPT på lignende grunnlag.

Musk utfordrer med egen KI

Elon Musk kunngjorde onsdag at han skal danne et eget selskap for kunstig intelligens.

Selskapet, som får navnet xAI, startes opp med sin egen nettside, og teamet bak nettsiden består av ingeniører som har arbeidet i selskaper fra Google til Microsoft og OpenAI. I stedet for å programmere moral og etiske betraktninger inn i kunstig intelligens, skal xAI forsøke å skape det Musk kaller en «maksimalt nysgjerrig» KI. Dette forklarte han på et Twitter Spaces-arrangement onsdag kveld amerikansk.

– Jeg tror dette vil gå i favør av menneskeheten, fra et ståsted om at det menneskelige simpelthen er langt mer interessant enn det ikke-menneskelige, sa Musk.

Musk var selv medgrunnlegger av OpenAI, selskapet bak den populære KI-tjenesten ChatGPT, i 2015, men gikk av fra styret i selskapet i 2018. Microsoft er blant investorene i OpenAI.

Ekspertene er bekymret

Selv grunnleggeren av OpenAI, Sam Altman, har advart mot de potensielle trusler den nye KI-teknologien representerer for menneskeheten, skriver nyhetsbyrået AFP.

Han og flere andre eksperter signerte i mai er rundskriv der de oppfordret ledere over hele verden til å «redusere risikoen for utryddelse» som de mener kunstig intelligens kan stå for.

I juni startet EU med et utkast til et nytt omfattende lovforslag som skal sette regler for kunstig intelligens. Dette blir verdens første lovforslag av sitt slag.