Sheeran var anklaget for å ha plagiert Marvin Gaye-klassikeren «Let's Get It On».

Det var etterkommere av Ed Townsend, som skrev låten sammen med Marvin Gaye i 1973, som saksøkte både Sheeran og plateselskapet Warner Music Group. De mente Sheeran hadde plagiert akkorder og rytmer fra 70-tallshiten i sin egen låt «Thinking Out Loud».

Popartisten Ed Sheeran sier han er glad for at kjennelsen gikk i hans favør, men at han har vært frustrert over at saken gikk helt til domstolen. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Sheeran selv sier han er svært glad for kjennelsen.

– Jeg har vært utrolig frustrert over at grunnløse anklager som dette i det hele tatt har havnet i retten, sier han.

Dokumentar slippes fredag

I disse dager er Sheeran også aktuell for skjermen.

Strømmetjenesten til Disneys nye dokumentar viet Ed Sheeran viser hvordan han spilte en spontankonsert på rådhustrappen i hjembyen under opptakene.

«The Sum of It All» heter den fire deler lange dokumentarserien på Disney+, en tittel som sikter til Ed Sheerans matematiske albumtitler. Der snakker Ed Sheeran ut om både høydepunkter og dype avgrunner, inkludert det å bli pappa, kona Cherry Seaborns sykdom og bortgangen til den nære vennen Jamal Edwards, DJ og musikkprodusent, ifølge BBC.

Filmteamet fulgte verdensstjernen da han kjøpte en gitar og deretter tro til på rådhustrappen i Ipswich.

– En god dag, sier John Fender, innehaveren av instrumentbutikken Music World, om Sherans gitarshopping og gratiskonserten som ble innbyggerne til del.

– Han var i butikken en times tid sammen med filmfolkene, og var en jordnær, hyggelig fyr. Etter noen sekunder skravlet vi om musikk og gitarer mens han så seg rundt.

Etter at opptakene i butikken var i boks, stengte de sjappa og ble med Ed Sheeran og filmfolkene mot rådhustrappen, som ble en fin scene for gatekonserten.

– Han gikk av gårde med gitaren på ryggen og forsterkeren i hånden og sa til oss at «jeg håper folk begynner å komme, ellers vil jeg spille bare for dere». Men med én gang han begynte å spille, strømmet folk til. Etter fem minutter var det ganske fullt. Han spilte ni eller ti sanger, og det var en ordentlig gratiskonsert, forteller Fender.

– Ukomfortabelt å se

– Jeg har alltid vært vaktsom om privatlivet mitt, den eneste dokumentaren jeg noensinne laget var en som fokuserte på låtskrivingen min. Disney tok kontakt for å lage en fire delers dokumentar om tilblivelsen av mitt neste album «Subtract». Men etter hvert som livet mitt tok noen vendinger, forandret temaet for albumet seg – og det gjorde også dokumentaren. Det ble noe helt annet enn det jeg først hadde tenkt. Jeg ønsket å bidra med kontekst til platen, som berører noen svært personlige ting som vi alle opplever, skrev Sheeran på Instagram nylig, og la til om sitt syn på resultatet:

– Det var faktisk en nøye speiling av hvem jeg er, selv om det var ukomfortabelt å se.

«Subtract» slippes 5. mai.