- Det har tatt helt av! Jeg har hatt cirka tre kunder i uka den siste tida som har bedt om den såkalte «Noora-sveisen». Dette er både unge og godt voksne kvinner. Faktisk merker jeg størst engasjement om frisyren blant dem som er 30 år og eldre, sier en av eierne av frisørsalongen Coma i Trondheim, Monica Berge til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Måtte google «Skam»-Noora

Frisørene Monica Berge og Elisabeth Rendall merker «Skam»-entusiasmen også på hårfronten.

- Første gang en kunde kom og sa hun ville ha «Noora-sveisen» måtte jeg søke opp hva det var, for jeg hadde ikke sett serien, sier Berge.

Nå har hun og de andre frisørene på Coma nærmest spesialisert seg på frisyren. Berge har hatt minst tre kunder i uka den siste tida som spesielt har bedt om å få samme frisyre som Noora, og dette er ikke bare unge folk.

- Det er mange kvinner i 40-årene som elsker serien, og kommer hit for å få frisyren, sier Rendall til trd.by.

90-tallsstil

- Hva er det som er så spesielt med frisyren?

- Den passer veldig godt til nordisk hår i og med at den holder en ganske fyldig fasong. Luggen er også luftig og den skal se litt «tilfeldig» ut. Nå har jo 90-tallsstilen kommet veldig tilbake, og det ser man også på klærne Noora bruker i serien, sier Rendall.

- Det er i tillegg en veldig kald og klar blondfarge, sier Berge.

Frisørene tror ikke grunnen til at frisyren er så populær er fordi folk vil ligne på Noora.

- Det er heller det at de har fått satt et ansikt på stilen de vil ha, og det blir kanskje enklere å gå for frisyren når man ser noen andre med den, sier Rendall.

28 år gamle Stine Owesen fra Trondheim har den populære «Noora-frisyren». Foto: Kristin Heggdal

- Ser jo «dritbra» ut

En av dem som har Noora-«looken» er 28 år gamle Stine Owesen fra Trondheim, men hun var faktisk veldig tidlig ute med å skaffe seg sveisen, til og med før «Skam» virkelig ble populært.

- Jeg fikk den for cirka ett år siden. Jeg så bilde av frisyren på ei nettside og tenkte med en gang at "den må jeg ha". Men for all del, det er ingenting i veien for å ha den etter Skam har blitt populært heller, for Noora ser jo dritbra ut, sier hun til trd.by.

- Hva liker du med frisyren?

- Jeg liker at den er helt blond. Jeg har stripet håret i veldig mange år, så jeg synes denne fargen gir en litt mer dramatisk effekt. Også er det veldig godt at det er såpass kort, sier Owesen.

Det som kjennetegner «Noora-frisyren» er en kort klipp med luftig lugg og en kald, klar blondfarge.