For Jeremy Davis-Barbala kunne levd et liv i Los Angeles der han friserer stilikoner og skuespillere, men sammen med kona Astri Barbala åpner de nå frisørsalongen Æ Studio i Trondheim.

Lik trd.by på Facebook!

- En gang ble jeg intervjuet i L.A Times, hvor de spurte meg om jeg klippet kjendiser. Da jeg svarte at jeg kun gjorde det, ble de litt sjokkert. Men de forstod nok ikke at jeg mente at alle i min stol blir behandlet likt om de er kjendiser eller ei, forklarer Davis-Barbala.

Nå stortrives paret i det de kaller for hjertet av Norge.

- Trondheim er en fin liten by som har det beste fra begge verdener - storbyen, men også det særegne preget her, forklarer Davis-Barbala som har erfaring fra over 20 år i hårbransjen, og har tidligere vært internasjonal kreativ leder for produktselskapet Joice og senior art director for frisørmerket Vidal Sassoon.

LES: Trondheims ukjente VM-håp!

Individuelt fokus

- Navnet Æ gjenspeiler vår tilknytning til Trondheim og trønderkulturen, som vi vil være med å gi et litt annet innhold enn den stereotypiske "træge-trønder"-figuren som framstilles i media, samt vårt fokus på individualitet og personlig smak over kortvarige hårmoter, forklarer kona Astri, som opprinnelig er fra Stjørdal.

LES: - Det er jo frisørbransjens Oscar

Nå vil de fokusere på noe annet enn den flokk-mentaliteten mange har i dag når det gjelder frisyrer. Hvor mange følger en spesiell trend, men ikke finner sin egen.

- Vi er mer opptatt av individuelle hårstiler til kunder og deres livsstil, det skal være luksus folk har råd til, mener paret.

Skilt ved fødselen? Frisør Jeremy Davis-Barbala mener i alle fall at Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har fulgt med på motebildet. Også hockeysveisen skryter han av. Foto: Arkiv, Jens Petter Søraa og Davit Hakobyan/ PAN Photo via AP

Clooney og «Bruttern»

Overgangen fra å være frisør fra Los Angeles og London til lille Trondheim er stor. Også med tanke på hårsveiser som dominerte Trøndelag på 80- og 90-tallet.

Hockeysveiser var dominerende, men slett ikke stygge, mener Davis-Barbala. Blant annet RBK-trener Kåre Ingebrigtsens sveis fra den tiden blir hyllet.

LES: Dette synes «Bruttern» er flaut å gjøre!

- Han eier jo den sveisen der. Den kler han meget bra, sier frisøren etter å ha få sett et bilde av RBK-treneren.

Han er rask til å legge til at også Kåre har fulgt med på motebildet de siste årene.

- Nå ser han jo ut som George Clooney, kona hans må i alle fall ha god smak, forklarer han med en latter på lur.

- Undervurdert og underbetalt

Davis-Barbala har i mange år utdannet frisører over hele verden.

Nå vil han også ta med den kunnskapen til Trondheim. Blant dem som skal jobbe i salongen hans er håndplukkede og egentrente frisører, stylister og lærlinger.

I tillegg til å være en frisørsalong, vil også Æ Studio tilby ulike frisørkurs for frisører i inn­- og utland.

- Frisøryrket har en lang tradisjon med å være undervurdert og underbetalt, så i tillegg til å tilby klippe- og fargekurs er vi opptatt av frisørfaget som håndverk. Salonger har i mange år vært et møtested hvor folk fra alle samfunnslag kan utveksle ideer, tanker og hårinspirasjon, avslutter han.

LES: Her er de ti best betalte jobbene i Norge!