Parken har blitt en av Norges største klatreparker, og har siden åpningen i 2013 utviklet seg til å bli et innovativt og spennende reiselivsprodukt.

- Det er med stor glede jeg gratulerer Rypetoppen Adventurepark med prisen. De er en modig og framoverlent bedrift. Samtidig gleder jeg meg over hver ny opplevelse som skaper merinteresse for Trøndelag, sier konstituert reiselivssjef Petra Sestak i en pressemelding etter at prisen ble delt ut onsdag kveld.

Følg trd.by på Facebook

Sterk konkurranse

Rypetoppen Adventurepark gikk helt til topps i konkurransen med aktører som Crazy Coyote og Namsskogan Familiepark. I tillegg til hederlig omtale og en statuett laget av Nidarosdomens Restaureringsarbeider, fikk vinneren også markedsføring i regi av Trøndelag Reiseliv til en verdi av 20000 kroner. Prisen ble delt ut av Konserndirektør Reiseliv i NSB, Marianne B. Einarsen.

Prisen ble delt ut da reiselivsbransjen i Trøndelag feiret seg selv under Reiselivets Festaften i herresalen i Erkebispegården i Trondheim. Reiselivskonferansen arrangeres annenhvert år av Trøndelag Reiseliv, og er en konferanse der alle med interesse for opplevelsesnæring og reiseliv samles for faglig påfyll.

- Innovativt reiselivsprodukt

Rypetoppen Adventurepark skilte seg ut ved å ha det lille ekstra under årets utdeling.

- Rypetoppen Adventurepark er et nytt og unikt reiselivsprodukt som har attraksjonskraft til å trekke folk til regionen, samtidig som produktet også styrker tilbudet til lokalsamfunnet. I løpet av kort tid har selskapet klart å stå på egne bein og viser en positiv utvikling både økonomisk og i antall gjester, sier Hilde Lyng, leder for juryen og markedsansvarlig for NSB.

Rypetoppen Adventurepark er lett tilgjengelig for både individuelle gjester og grupper, og her er det mange muligheter for bedriften også med fokus på det internasjonale markedet, mener juryen.

Innovasjon, vertskap, markedspotensial, antall gjester/økonomiske tall og bærekraft er måleparameter som juryen vurderte etter i sitt arbeid, og stadig flere av trønderske reiselivsbedrifter leverer på disse kriteriene.