Han og kona Sabita Takur flyttet til Trondheim i 2012. Han er fra India, og hun fra Nepal. Derav navnet på deres nyåpnede restaurant, «Indian Curry og Nepali Restaurant».

- Her er det mat fra både India og Nepal. Da vi skulle åpne opp, var vi opptatt av at det skulle være alternativer fra begge land, og at tilbudet også skulle være godt for veganere og vegetarianere, sier Nabin.

Drømt om lenge

Da ekteparet flyttet til Trondheim, jobbet Nabin på St. Olav i flere år. Fram til desember i fjor, jobbet han på Lager 11, i den indiske boden «Curry In A Hurry».

- Jeg har lenge hatt en drøm om å åpne min egen restaurant, og nå var timingen rett, sier Nabin.

«Indian Curry og Nepali Restaurant» holder til i Ila. Foto: Synne Mauseth

Restauranten ligger i Ila, i Hanskermakerbakken 7. Lokalene har tidligere huset et massasjestudio, og Nabin har brukt de fire siste månedene på å pusse opp til restaurantlokaler.

- Jeg synes beliggenheten er god. Det er ikke så mange andre restauranter i nærheten, og vi har parkering. Naboene har vært flinke til å støtte opp.

Lærer hver dag

Ekteparet åpnet restauranten 26. januar i år, og legger ikke skjul på at det har vært tøft – spesielt med tanke på korona.

- Dette er vår første restaurant, og læringskurven har vært bratt. Korona har også gjort det vanskelig, men alt i alt har vi hatt en ok måned. Vi har hatt kunder her hver eneste dag, sier han.

Han peker på at det tar tid å etablere seg. Etter hvert vil han også ha mer fokus på take away.

- Det har vært vanskelig å forutse hvor mange kunder vi kommer til å ha. Noen dager har vært veldig travle, men vi tør ikke å ansette flere ennå, sier Nabin.

Akkurat nå har de to deltidsansatte ved restauranten. Kokkeleringen står de for selv. Nabin har store forventninger til videre drift.

- Noen måneder blir nok bedre enn andre, men jeg tror dette blir veldig bra. Vi lærer noe nytt hver dag, og trenger nok bare litt tid på å etablere oss.