24. til 26. mars arrangeres festivalen på den nye kulturarenaen Havet på Nyhavna, med flere kjente komikernavn i line up-en.

Det er Martine Ildal Utne (29) og Emil Henden Husby (29) hos Trykkeriet Scene som sammen med Havet står for arrangementet.

Martine Ildal Utne og Emil Henden Husby inviterer til humorfestival. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Konseptet tar produsentduoen fra Oslo Humorfest.

– Det har vært arrangert tidligere på Salt i Oslo med stor suksess. Vi vil ta det videre til Trondheim. Det blir forskjellig underholdning av impro, teater, dragbingo, revy på 24-timer og standup, sier Utne til Trd.by.

Show + sauna = sant

Festivalen tilbyr den spesielle kombinasjonen av show og sauna. Like før jul åpnet Havet badstuer ute i havnebassenget på Nyhavna.

Badstuene på Havet. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

– Det blir muligheter til å komme å henge på Havet, med klubb og dj. Det blir mulig å ta seg en sauna imellom showene. Det blir et tett program med masse innslag. Noen av dem i sauna, sier Utne.

Til festivalen åpner også Havet sin største sauna, Árdna – som får plass til opptil 100 personer.

– Der går det å skru opp til 40 grader. Det blir sydentilstander og show, sier Utne.

– Ikke noe tilsvarende i Trondheim

Festivalen starter på en torsdag og holder på hver kveld til og med lørdag.

– Jeg tror ikke det har vært noe tilsvarende i Trondheim før – ikke av denne skalaen her, sier Utne, som sammen med Emil Henden Husby også arrangerte scenekunstfestivalen Trondheim Fringe høsten 2021.

– Nå som samfunnet har åpnet opp igjen og vi beveger oss mot et normalt liv, blir det spennende å møte folk igjen. Humorfest skal være en møteplass, sier Utne. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Flere kjente navn opptrer i løpet av festivalen.

Blant komikernavnene som blir å se disse dagene, er Erlend Osnes, Ronny Torsteinsen, Karsten Blomvik, Martha Leivestad, Galvan Mehidi, Mariell Køste, Magan Gallery, Marlene Stavrum og Mohammed Basefer.