Serien er skapt av samme laget som sto bak «Størst av alt», den første svenske Netflix-serien som hadde norske Per-Olav Sørensen som regissør.

Denne gangen er det Anna Zackrisson som har regi på skildringen av en tragisk gjengskyting – der ett barn skyter et annet. «I dine hender» er i likhet med «Størst av alt» basert på en roman av Malin Persson Giolito, ifølge SVT.

Nå kan Netflix-serien være på vei til å overta tronen fra «Baby Reindeer»-suksessen som mest sett. Den topper i Sverige, og har siden premieren 24. april klatret til tredjeplass globalt.

Dogge og Billy spilt av Olle Strand og Yasir Hassan, dras inn i gjengkriminalitet som unge løpegutter. Det får en katastrofal utgang. Foto: Martin Wichardt / Netflix / handout / NTB

Norsk musikk

Musikken til «I dine hender», som har den engelske tittelen «Deliver Me», er skrevet av norske Rebekka Karijord. Hun har satset som filmkomponist i tillegg til artistkarrieren, og sto blant annet for musikken til Margreth Olins kinodokumentar «Fedrelandet» i fjor.

«I dine hender» foregår i den fiktive, svenske forstaden Våringe. Der vokser svenske Douglas – Dogge – og somaliske Bilal – kalt Billy – opp i to ulike verdener. Dogge i en dysfunksjonell familie i et fint hus – der den apatiske moren spilles av Ane Dahl Torp. Billy omgitt av kjærlige mennesker i en trang blokkleilighet.

Småguttene blir bestevenner, og trekkes samtidig mot kriminell virksomhet. Det ender på forferdelig vis, noe som skjer tidlig i serien, som så nøster opp hvorfor det ble slik.

Lykkeligere tider: Douglas og Bilal, alias Dogge og Billy, blir venner som smågutter – tross at de kommer fra ulike verdener. De spilles av Olle Strand og Yasir Hassan. Foto: Martin Wichardt / Netflix / handout / NTB

– Hånden på avtrekkeren er en trist hånd

– «I dine hender» hevder at hånden på avtrekkeren er en trist hånd, og minner om at alle disse skytende og skutte barna vi leser om også er mennesker, sier SVT-anmelder Kim Veerabuthroo Nordberg.

Da Malin Persson Giolito ble intervjuet av NTB om boken da den utkom her i 2022, sa hun at «det nesten mest ubegripelige er hvordan barn kan havne i disse situasjonene. Hvordan kan vi la dem havne der?».