Rokas Bliduzius (18) fra Hitra har lagd et eget spill for å samle inn penger til Krafttak mot kreft.

Ønsker å bidra: - Jeg ville bidra til aksjonen, og siden jeg kan programmering ble løsningen å utvikle en app. Foto: Privat

- Jeg vil bidra med alt jeg kan. Programmering er en av de beste egenskapene jeg har, så det ble min måte å bidra til aksjonen på, forteller han.

Unikt konsept

Rokas forteller at det aldri er noen russ som har samlet inn penger på denne måten før. - Ved at folk gir penger til å bekjempe en ond sykdom, får de noe tilbake for det i form av et artig mobilspill, forklarer han.

I fjor gikk Rokas som bøssebærer. Da møtte han flere småbarnsfamilier som ikke visste noe om aksjonen eller bøssebærere. - Slik fikk jeg ideen om å lage noe som appellerer til barn. Spillet blir både gøy og lærerikt for både barn og voksne, forteller han.

God respons

- Lokalbefolkningen på Hitra har vært veldig positive til den nye innsamlingsmetoden. Både elever og lærere fra Guri Kunna videregående skole har vist engasjement og støtte.

Info: Slik ser spillet ut, man kan samle penger og sløyfer som gir ekstra fart. Foto: Skjermdump fra spillet Bøssebæreren

Rokas forteller at lærere og elever har hjulpet til med å spre ordet. - Hele lokalbefolkningen jobber sammen for en god sak!

Spillet som heter Bøssebæreren har 80 nedlastninger av spillet som koster 31 kroner. - Så langt har spillet bidrar med over 2 500 kroner til aksjonen. Vi har også en digital innsamling hvor både bedrifter og privatpersoner har bidratt med penger.

Vil inspirere andre

- Jeg er fryktelig imponert over Rokas sitt initiativ og det han har klart å skapt. Dette blir en spennende, ny måte å prøve og samle inn penger til Krafttak mot kreft på, sier aksjonsleder for Hitrarussen til lokalavisen Hitra-Frøya, Astrid Hjertø.

- Jeg og russegruppa mi mener at det kan være enda flere innovative måter å samle inn penger på, sier Rokas.

- Vi vil inspirere andre russ og resten av Norges befolkning til å gjøre noe som ikke har blitt gjort før. Vi håper at spillet og budskapet om Krafttak mot kreft-aksjonen vil nå lenger enn det den har gjort før, konstaterer han.