Ny som student? Da må du ikke glemme denne viktige datoen! Har du lyst på lån og stipend fra Lånekassen for våren 2016, er fristen for å sende inn søknad satt til 15.mars.

Følg trd.by på Facebook

- Søker du etter fristen, går du glipp av støtte for vårsemesteret, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, i en pressemelding.

- Meld fra om endringer

Elever og studenter som har søkt om støtte for hele året, skal ikke søke på nytt. Men har det skjedd endringer, må du melde fra til Lånekassen om det, skriver Lånekassen i en pressemelding.

Har du endringer som har skjedd siden sist du søkte, må du også opplyse om det innen 15. mars. For eksempel kan en student som har flyttet på hybel i løpet av semesteret, ha rett til utdanningsstipend.

Så mye kan du få

- Studenter som har flyttet for seg selv, må melde fra til Lånekassen senest 15. mars for å ha rett til omgjøring av lån til utdanningsstipend, sier Herstad.

I alt kan studenter kan få 50 460 kroner som basisstøtte for dette vårsemesteret. Hele beløpet utbetales som lån, men studenter som bor borte fra foreldrene, kan få 20 184 kroner gjort om til utdanningsstipend etter bestått eksamen, dersom de ikke har hatt inntekt eller formue over fribeløpene.

STOR OVERSIKT: Her får du studentrabatt i Trondheim