«Hei dere. I natt fikk jeg ikke sove. Ett salg i løpet av en hel dag på Bakklandet på tirsdag. 508 kr. Det koster langt mer å ha butikken åpen for å si det mildt.»

Slik starter Julie Bjørk innlegget på Bakklandet Blomster sin Instagram-konto onsdag formiddag.

– Det har vært en seig høst, og vi visste at vi ikke var ferdigsnakka med korona da 2021 kom. Det føles ut som vi har gått ti mil på ski, ser målstreken, og får beskjed om at vi skal gå ti mil til uten krefter, sier Bjørk til Trd.by.

Hun åpnet Bakklandet Blomster i 2016.

Ikke hardest ramma

Onsdag bestemte hun seg for å stenge butikken på Bakklandet midlertidig for å unngå permitteringer.

– Heldigvis har det ikke vært snakk om permitteringer ennå, men jeg har måttet gi beskjed til ekstrahjelpene om at det kan bli lite jobbing framover. Alle er forståelsesfulle, men det er kjedelig likevel, sier Bjørk.

I høst åpnet Bakklandet Blomster sin andre avdeling i Trondheim. Butikken på Brattørkaia er fremdeles åpen.

Bakklandet Blomster åpnet ny avdeling på Brattørkaia i høst. Foto: Synne Mauseth

«Vi jobber på og prøver, håper og tror det skal gå. Men. Jeg sliter med å puste som normalt, kroppen er i full anspenthet, men ikke fordi det er like kaotisk som i mars, men de første månedene med corona sitter som en traume i ryggraden og jeg er på siste, siste mila med hva en kropp tåler av tankekjør, økonomiske bekymringer og fysiske og psykiske påkjenninger det er å ha ansvaret for så mange sine jobber og lønninger og fremtid» skriver Bjørk videre i Instagram-posten.

– Vi er ikke blant dem som er hardest ramma, og vi er heldige som har en nettbutikk. Det er vi takknemlige for. Nå bruker vi alle kreftene våre på Brattørkaia og på nettbutikken, og setter pris på alle bestillinger som kommer inn.

Fokus på å overleve

Inkludert Bjørk er det åtte ansatte ved Bakklandet Blomster sine to butikker – både på fulltid og deltid.

– Vi har det ikke i oss å legge oss ned. Vi er i gang, og stopper ikke opp. Det er ingen fare for at vi går konkurs. Fokuset nå er ikke å tjene masse penger, men å overleve.

Julie Bjørk åpnet butikken på Bakklandet i 2016. Foto: Synne Mauseth

– Hvor lenge vil butikken på Bakklandet være stengt?

– Ett kjøp på en dag er ikke nok til å holde åpent, og det ser ikke ut som trenden endrer seg når vi er i lockdown, sier Bjørk, og legger til:

– En av ekstravaktene kommer på jobb på lørdag. Vi holder stengt fram til da. Etter det må vi ta en dag av gangen.