- Ideen kom fra to kompiser som begge er glad i gaming, nerdeting, superhelter og fantasy, med barn som også har blitt interessert i det samme. Hvorfor er det så vanskelig å finne kule ting? Det må finnes andre sånn som oss?

Det sier én av disse to kompisene, Lars Henrik With (34). Sammen med Marius Homnes (28) har han denne uka starta det som på mange måter har blitt en familiebedrift: en nettbutikk for alle som har en lidenskap for spill.

- Tenkt på dette hvert våkne minutt

Mandag gikk nettbutikken kalt Supernerds omsider live. Kjente merkenavn som Zelda, Pokémon, Minecraft, Fortnite og Call of Duty, T-skjorter, capser, bamser, nøkkelringer og klistremerker fyller nettsiden.

- Det er ekstremt spennende, vi har planlagt og tenkt på dette hvert våkne minutt i et halvår nå. Det har vært mye jobb, forklarer With.

Kule fedre: Det er ingen tvil om at det er kult med fedre som jobber med gaming-merch. Sønnen til Lars, Odin, er gjerne med inne på varelageret. Foto: Marianne Naust

Det er ikke bare enkelt å få føre produktene til disse merkene, forklarer han. Googling og leiting etter leverandører fra de spillene de liker, innsalg og mange møter.

- Jeg vet ikke om vi har vært heldige eller dyktige, en del leverandører er strenge på hvem som får selge produktene deres. Det er kjempeartig at vi får lov.

Kult å være nerd

Duoen håper og tror de vil treffe godt i et stadig voksende marked. With påpeker at det ikke er mange år siden gaming ble sett på som noe helt annet enn vi gjør i dag.

- Det er ekstremt stort, og det er rart det ikke har tatt mer av. Før var det ikke så kult å være gamer eller nerd, nå er det like kult som å være alt annet. Både for barn og voksne, understreker With.

Marius Homnes har akkurat tatt sommerferie fra studiene, godt timet med lanseringen av nettbutikken. Foto: Privat

Selv jobber han egentlig fast som seniorkonsulent i DNB, og Homnes er student på heltid. Begge har samboere som hjelper til med den nye nettbutikken, og barna synes det er stor stas med pappaer som selger ting fra spillene de selv elsker.

- Ungene til oss begge er dritgira, de er stolte og vil vise det fram til vennene sine. En av kompisene deres hadde sagt at de hadde kule foreldre. Det er artig å høre!

Satser for å skape et levebrød

Selv om prosjektet har tatt form ved siden av full jobb og heltidsstudier, har kompisene planer og håp om å kunne leve av Supernerds på sikt. De har satset mye, både tid og penger.

- Vi ble venner for fem år siden, og har hatt en slags gründer-spirit over oss en god tid. Det er først nå vi har kommet på noe som vi tror er gull. Første varelevering kom i forrige uke, og det var som å være en unge i en godtebutikk, ler With.

Målet er også å kunne skape sitt eget merke på sikt.

- Vi kunne tenke oss et eget merke som vi eier selv, som representerer gaming. Et merke med en artig, søt stil på klær for alle aldre, for eksempel. Men det er et stykke fram i tid, forklarer With.