Etter åtte år fikk ikke Restaurant Kommandanten fornyet leiekontrakten sin i fjor. Leieavtalen med Forsvarsbygg, som eier Kristiansten festning, utløp 1. juli, og siden har ikke restauranten vært i drift. Kommandantboligen har de siste 15 årene blitt brukt som kafe og restaurant.

Nå er det klart at Mojo Event skal drifte serverings- og utleielokalene i den gamle kommandantboligen og Haubitsmagasinet på Kristiansten festning.

Vil åpne for alle

Mojo Event er totalleverandør av lokaler, mat, drikke, personell, teknikk, filmproduksjon og underholdning. Selskapet eies og drives av Odin Johansen, Trond Hillestad og Tobias Hoem. De har inngått en femårsavtale med Forsvarsbygg, med mulig forlengelse.

– Det viktigste vi skal bidra med er å sørge for at festningen er et attraktivt turistmål og et rekreasjonssted for byens befolkning. Her skal vi åpne for alle, sier Johansen.

Odin Johansen i Mojo Event sier at de skal bidra til å sørge for at Kristiansten festning er rekreasjonssted for byens befolkning. Foto: Synne Mauseth

Han tar sikte på at Kommandanten kan åpne dørene allerede i månedsskiftet juni/juli, og at kafeen skal ha fast åpningstid dagtid. De tar også sikte på å ha åpent kveldstid i sommermånedene.

– Porten stenger klokken 21, men vi kan ta over vaktholdet og ha åpent lengre. Vår tanke er at når sola skinner, skal uteserveringen være åpen utover kvelden, sier Johansen, og legger til at de allerede har fått bestillinger på private arrangementer.

Utfordrende plass

Når det kommer til meny, har de foreløpig ikke landet på noe konkret. Men Johansen kan fortelle at de ser på både burger, salater, smørbrød, tapas, eplekaker og vafler som mulige alternativer til menyen.

– Vi er veldig spente på å se hva folk ønsker. Mange bruker festningen som et turområde, men det finnes eksempler i byen hvor serveringssteder har gjort suksess i andre turområder, sier Johansen, og trekker fram Ladekaia.

Mojo Event skal drifte serverings- og utleielokalene i den gamle kommandantboligen og Haubitsmagasinet på Kristiansten festning. Foto: Synne Mauseth

Han peker på at det kan være utfordrende å skape et populært konsept på en plass hvor det ikke finnes noen andre alternativer når man først kommer dit. Johansen har imidlertid troa.

– Det tar kun 14 minutter å gå fra Kristiansten festning og ned til Midtbyen. Dette kan kanskje bli en plass hvor man starter kvelden eller hvor man nyter solnedgangen. Siste dagen i juni går sola ned bak Fosenalpene klokka 23.26, sier Johansen.

Kan øke kapasiteten

Avtalen med Forsvarsbygg betyr at Mojo Event har mulighet til å øke kapasiteten sin. De syv siste årene har de hatt tilholdssted i Frimurerlogen, og passerte nylig 1000 arrangementer.

– Høsten er høytid i arrangementsbransjen. Da er det mange som vil ha lokaler, og nå har vi mulighet til å tilby enda flere nettopp det, sier Johansen.

Her skriver Odin Johansen under avtalen med Forsvarsbygg ved Asbjørn Fosså. Foto: Videomakeriet

Regionssjef i Forsvarsbygg, Siv Therese Underland, er veldig fornøyd med å inngå avtale med Mojo Events.

- Vi føler oss trygge på at dette blir et vellykket samarbeid. For oss har det vært viktig å sikre at den nye leietakeren ivaretar statens interesser ut fra en helhetlig vurdering, sier hun i ei pressemelding.

- Vår misjon for landets festninger er å skape nytt liv på historisk grunn, gjennom å fylle festningene med innhold og opplevelser. Derfor har det vært en forutsetning at det nye leierforholdet skal utvide tilbudet til publikum på festningen, og opprettholde tilgjengeligheten for allmennheten i et langsiktig perspektiv, poengterer hun.