I 2017 etablerte de vintagebutikken Prisløs. Det som i utgangspunktet skulle være en midlertidig butikk, ble i stedet et fast tilskudd i Brattørgata.

Nå har de bestemt seg for å legge ned og flytte butikken til Oslo.

Vil utvikle seg

– Vi har lenge hatt lyst til å utvide konseptet vårt og utvide butikken. Jeg føler vi har vokst ut av lokalene våre i Trondheim, noe som egentlig er skikkelig luksus, forklare Johansson.

Den siste tida har de vurdert nye lokaler i både Trondheim og Oslo.

Prisløs har holdt til i Brattørgata siden 2017. Foto: Helene Mariussen

– Vi vil at Prisløs skal være mer enn bare en bruktbutikk. Da må vi samarbeide med andre som kan være med å utvikle konseptet, og da er Oslo det beste alternativet akkurat nå, legger hun til.

I tiden framover vil de forsette å fokusere på redesign og bruktklær, i tillegg til at de etter hvert vil utvikle et skaperverksted. De nye lokalene ligger i Nedre Slottsgate i Oslo.

– Vi vil være med å bidra til å endre klesindustrien i en grønnere retning. Da må vi være i sentrale gater.

Vemodig avgjørelse

Siste åpningsdag for butikken i Trondheim er 17. oktober.

– Det blir skikkelig trist. Det har vært en vemodig avgjørelse å flytte fra Trondheim, men det føles riktig å dra til Oslo, sier Johansson, som beskriver det som fantastisk å drive butikk i Trondheim.

I begynnelsen av september etablere Ivar Djurhuus og Sophia Johansson nettbutikk. Foto: Synne Mauseth

– Folk i Trondheim er så positive til nye tilbud. De stiller opp og er flinke til å gi skryt. Det har vært skikkelig motiverende for oss.

I begynnelsen av september etablerte Prisløs nettbutikk.

– Den skal vi fokusere mye på i tiden framover, så sånn sett kan trondhjemmerne fortsatt følge med på oss. Flyttinga betyr et mindre vintagetilbud i Trondheim, men vi er like tilgjengelige på nett.