Etter å ha drømt om det i seks år, kunne han endelig åpne dørene til bakeriet Onkel Svanhild i slutten av april i fjor. Han sier at det har vært beinhardt å skulle gjennomføre første leveår i en pandemi.
– Det har vært rart og beinhardt, men samtidig er vi jo litt heldige. Vi har ikke noe å sammenligne med og vet ikke om noe annet. Overlever vi dette, må det bli veldig koselig etterpå, sier han og ler.
Sju fine badeplasser i Trondheim
Utvider konseptet
Thuen har ikke stengt bakeriet en eneste gang gjennom pandemien. I stedet for har de hatt åpent lengre på kveldstid, i helger og røddager for å spre kundene litt utover.
– Vi har jo vært avhengige av å få inn mest mulig kroner, og da må man bare hive seg rundt. Det har jo ikke vært så mye å gjøre ellers, så da har vi likeså godt kunnet jobbe.
Ifølge Thuen har Onkel Svanhild havnet på plussiden økonomisk det første året. Denne uka har de også utvidet konseptet sitt.
– Da jeg var på hytta i Åsenfjorden, kom det en bil kjørende med en gammel kommode inni seg. I kommoden var det massevis av bakst, sier Thuen.
Det har gitt han masse inspirasjon. Nå har Onkel Svanhild nemlig fått sin egen «bollebil».
– Det finnes is- og pizzabiler fra før av, men ikke så veldig mange bollebiler. Jeg drømte om å ha dette da vi åpnet, men det ble lagt på is på grunn av korona.
– God respons
Gjennom Onkel Svanhilds sosiale medier kan kundene forhåndsbestille diverse bakervarer i Trondheim. Dagen etter kommer bollebilen på døra med det de har bestilt.
– Akkurat nå er det ingen folk i sentrum, så da tenkte vi at vi fikk teste ut fantasien vår, sier Thuen og ler.
Denne uka har bollebilen kjørt rundt omkring med bakst for første gang.
– Den første dagen skulle vi egentlig gi oss klokka fire, men endte med at vi jobba til åtte og måtte fylle bilen to ganger etter å ha fått flere bestillinger. Responsen har vært veldig god.
Thuen forklarer at de har dobla bolleproduksjonen sin denne uka.
– Det er mer boller enn gang. Det synes vi er kjempeartig. En bollebil trenger vi, sier han og smiler.