Etter å ha drømt om det i seks år, kunne han endelig åpne dørene til bakeriet Onkel Svanhild i slutten av april i fjor. Han sier at det har vært beinhardt å skulle gjennomføre første leveår i en pandemi.

– Det har vært rart og beinhardt, men samtidig er vi jo litt heldige. Vi har ikke noe å sammenligne med og vet ikke om noe annet. Overlever vi dette, må det bli veldig koselig etterpå, sier han og ler.

Utvider konseptet

Thuen har ikke stengt bakeriet en eneste gang gjennom pandemien. I stedet for har de hatt åpent lengre på kveldstid, i helger og røddager for å spre kundene litt utover.

– Vi har jo vært avhengige av å få inn mest mulig kroner, og da må man bare hive seg rundt. Det har jo ikke vært så mye å gjøre ellers, så da har vi likeså godt kunnet jobbe.

Ifølge Thuen har Onkel Svanhild havnet på plussiden økonomisk det første året. Denne uka har de også utvidet konseptet sitt.

– Da jeg var på hytta i Åsenfjorden, kom det en bil kjørende med en gammel kommode inni seg. I kommoden var det massevis av bakst, sier Thuen.

Bilen er full av godsaker. Foto: Privat

Det har gitt han masse inspirasjon. Nå har Onkel Svanhild nemlig fått sin egen «bollebil».

– Det finnes is- og pizzabiler fra før av, men ikke så veldig mange bollebiler. Jeg drømte om å ha dette da vi åpnet, men det ble lagt på is på grunn av korona.

Thuen hadde lenge en drøm om å ha en egen bollebil. Foto: Privat

– God respons

Gjennom Onkel Svanhilds sosiale medier kan kundene forhåndsbestille diverse bakervarer i Trondheim. Dagen etter kommer bollebilen på døra med det de har bestilt.

– Akkurat nå er det ingen folk i sentrum, så da tenkte vi at vi fikk teste ut fantasien vår, sier Thuen og ler.

Trond Thuen og datteren Emely Louise Thuen Bjerknes kjører rundt til folk med boller og bakst. Foto: Privat

Denne uka har bollebilen kjørt rundt omkring med bakst for første gang.

– Den første dagen skulle vi egentlig gi oss klokka fire, men endte med at vi jobba til åtte og måtte fylle bilen to ganger etter å ha fått flere bestillinger. Responsen har vært veldig god.

Baker Eline Wandsvik er i full gang med baksten etter at bollebilen kom. Foto: Privat

Thuen forklarer at de har dobla bolleproduksjonen sin denne uka.

– Det er mer boller enn gang. Det synes vi er kjempeartig. En bollebil trenger vi, sier han og smiler.