Har du hørt om boblete? Vel, det er en slags te, men med kuler – en form for te som ble svært populært i Taiwan på 80-tallet.

Nå kommer den instagramvennlige drikken til Trondheim.

Teaology er en familiebedrift som har gjort suksess i Oslo siden oppstarten i 2019, og har tre butikker der. Dette blir første gang de utvider til utenfor osloregionen.

– Jeg tror faktisk det blir så bra at jeg håper vi rekker å servere alle kundene som kommer innom, sier Diem Tran, som blir daglig leder for butikken i Trondheim, og ler.

Overveldet over tilbakemeldinger

Tran er familiebedriftens første franchisetaker, og hun er helt overveldet over tilbakemeldingene etter at de offisielt avslørte åpningsplanene onsdag.

Trine Ho (f.v.), Diem Tran og Elin Duong poserer med bobleteen de skal selge på Trondheim Torg. Foto: Teaology Trondheim

– Jeg ser jo hvor stor etterspørselen er. Vi har fått flere meldinger som: «Herregud, endelig så kommer dere til Trondheim», «det var akkurat det vi manglet», og folk spør om vi trenger noen til å jobbe hos oss. Veldig mye artig. Veldig gode og positive tilbakemeldinger, sier Tran.

Bobleteens karakteristiske kuler kommer i ulike myke geléaktige konsistenser, som sprekker i munnen.

– Om du ser i andre byer og i andre land, så er det «bubble tea» som gjelder. Det er sinnssykt lange køer på alle «bubble tea»-butikkene som jeg har vært på, i hvert fall, sier hun.

Tran forteller også at Teaology ønsker å skille seg ut ved valg av råvarer og å være leken og kombinere ulike tebaser med forskjellige smaker og blandinger.

Bobleteene kan være ganske fargerike. Foto: Teaology

Åpner snart

Og hvis du visste av hva boblete va fra før, har du kanskje sett det på Instagram.

Tran sier hun håper konseptet deres vil nå ut til både unge og voksne som vil prøve noe nytt og spennende.

– Teen smaker godt, og et ekstra pluss er at selve drikken ser bra ut. Noe som forhåpentligvis også vil medføre en del posting på sosiale medier. Det er både positivt for bedriften og eksisterende «bubble tea»-drikkere og nye, sier hun.

– Vi håper at enda flere får sansen for denne drikken. Hele konseptet skal rett og slett være morsom og leken, og gi smaksløkene noe ekstraordinært, fortsetter Tran.

Tran sier de tar sikte på å åpne butikken på Trondheim Torg allerede nå i august.