Derfor slo han øyeblikkelig til da han fikk tilbud om å være med på «Maverick»-regissør Joseph Kosinskis nye film, som utspiller seg i Formel 1-miljø og med Brad Pitt på topp på rollelisten.

I et nytt intervju med GQ røper Lewis Hamilton hvordan han gjorde seg til venns med Tom Cruise og drev aktiv lobbyvirksomhet for å sikre seg en rolle når det skulle bli ny «Top Gun»-film – mange år før oppfølgeren materialiserte seg.

– Jeg kan gjerne spille vaktmester. Bare slipp meg til, tilbød Hamilton seg overfor Cruise.

Og da «Top Gun»-oppfølgeren omsider nærmet seg innspilling, husket Tom Cruise på Lewis Hamilton – og tilbød ham en rolle som pilot. Men på grunn av sin travle timeplan og manglende skuespillererfaring, valgte Hamilton likevel å takke nei.

– Jeg hadde aldri hatt en skuespillertime en gang, og ville ikke være den som sviktet i filmen. Og så hadde jeg virkelig ikke tid til å vie meg den. Jeg husker hvordan det smertet å si det til Joe (Kosinski) og Tom (Cruise), forteller Hamilton i GQ-intervjuet.

Men han angret bittert da de viste ham den ferdige filmen.

– Jeg tenkte bare «det kunne vært meg!».

Derfor ble han med i den foreløpig tittelløse Formel 1-filmen, og lovet å prøve å medvirke til at den skal være så autentisk som mulig. Mange scener ble innspilt i juli i fjor under British Grand Prix.