Frem til i mars var NTNUSnap en megapopulær Snapchat-konto blant studentene i Trondheim. På det tidspunktet fulgte over 4000 mennesker kontoen, som la ut alt fra bilder av forelesninger og billige studentmiddager til festbilder og bilder av lettkledde studenter.

Men skaperne kom i konflikt både med NTNU, på grunn av ulovlig bruk av universitetets navn og logo, og med Snapchat fordi bildene ble publisert automatisk via en såkalt «bot» - en kode som gjør det mulig å publisere bilder automatisk, skrev adressa.no i mars.

Snapchat-kontoen ble derfor slettet, men nå er den på vei tilbake i en helt ny form.

- Vi er i gang med å lage en helt egen app. Ios-versjonen er ferdig og nå holder vi på med å ferdigstille en versjon også for Android, forteller Kristoffer Lande.

Lik trd.by på Facebook

Slik blir appen

Han er en av fem datateknologi-studenter som står bak appen, som har fått navnet "Gobi".

GOBI: Appen skal lanseres 10. august. Foto: skjermdump

- Den er oppkalt etter et grupperom, som vi ofte bruker på datateknologi-studiet, sier Lande.

Som sin bestefar skal Gobi ha en felles story der folk kan dele hverdagsglimt fra studielivet. Men med en ny app kommer det også nye muligheter.

- På Snapchat kan man kun sende bilder og meldinger til enkeltpersoner. Med Gobi får du muligheten til å lage større grupper, som du kan dele bilder og sende meldinger med, sier Lande.

Appen blir i første omgang rettet mot studenter ved NTNU, Hist og BI i Trondheim. Release-datoen er satt til 10. august. Dagen før immatrikuleringen ved NTNU.

Nipple-detektor

Som nevnt ble det en del kontroverser rundt NTNUSnap, spesielt med tanke på at det florerte av nakenbilder i storyen. Det har skaperne tenkt å gjøre noe med.

- Vi prøver å få til det samme som de har hos Instagram. Vi skal lage en bot som oppdager nipples (brystvorter), og som fjerner bildene med en gang. Men men det er mye vanskelig koding, som blant annet inneholder kunstig intelligens, så det et ikke noe vi kan garantere. sier Lande.

NTNUSnap ble også politianmeldt da det dukket opp av mann med finlandshette og noe som lignet på en rifle. På neste bilde dukket det opp et bilde av en blodig katt med denne teksten: "Rifla funka".

OPPSTYR: NTNUSnap ble slettet etter bråk med politiet, NTNU og Snapchat. Foto: montasje/adresseavisen

Slike episoder vil ikke Lande & co ha noe av på Gobi.

- Vi kommer også til å få på plass administratorer, som skal filtrere det som kommer inn, sier Lande.