1. UKA-15

Det er flust med konserter og annen moro, tre uker i strekk i Trondheim. I Dødens dal, på Studentersamfundet og andre steder i byen er det mye kult som skjer. Her er noen eksempler:

Lik trd.by på Facebook

Onsdag: The Prodigy.

Torsdag: Ukerevyen 2015 og karaoketorsdag.

Fredag: Candiss og Boston Tea Party.

The Prodigy spiller i Dødens dal i kveld

Har du eller noen du kjenner vært på Uka i år? Sjekk bildegalleri fra Oktoberfesten!

Og her er bildene fra Gangsterfesten!

2. Europeisk matfest på torget

Er du glad i god mat, kan dette være plassen for deg denne uken. Her får du kjøpt, eller smakt, pølser, godteri, oster av alle slag, fransk crepes og grillede nøtter.

3. Kajakktur langs Nidelven

Det er meldt strålende høstvær denne uken. Nyt sola og Trondheim fra et unikt perspektiv, midt på vakre Nidelven. Alt av utstyr får du lånt på stedet av Trondheim kajakk.

Se byen på en annerledes måte i en kajakk langs Nideleven. Foto: Ivar Mølsknes

4. Fjelltur

Med fokus på mat fra villmarka, fortellinger og dyreliv, kan du få noen fine naturopplevelser i høstferien. Turen tar tre timer og arrangeres av naturetours.no.

Er ikke dette noe for deg? Her er 7 sære ting du kan være med på!

5. Løpetur

Hvis du har tid og lyst til å finne frem joggeskoene og vil nyte trøndersk natur på egen hånd, kan du test en av Trondheims 7 beste joggeløyper. Her finner du de beste løperundene! Du kan selvfølgelig ta deg en spasertur, om du ikke liker å løpe.

En løpetur i bymarke i deilig høstvær slår aldri feil Foto: Shutterstock

6. Gå på kino

Ja, det er mange storfilmer å ta av. Du har kanskje ikke sett Bølgen eller den siste Mission Impossible-filmen ennå? Ellers har jo Ridley Scotts siste, The Martian, med Matt Damon - og Aksel Hennie - nettopp hatt premiere.

7. Fråtse i junkfood

Smakspolitiet har testet sjappene hvor du får kjøpt nattmat i Trondheim. Hva er vel bedre enn en god kebab på vei hjem fra byen? Det er også tillatt å unne seg litt junkfood ellers i uka, det er jo tross alt ferie. Se hele testen her!

Istanbul Döner Chef i Olav Tryggvasons gate oppleves autentisk av Smakspolitiet Foto: Kim Nygard

Har du nettopp flyttet til Trondheim? Her er 17 ting du MÅ kunne!

Her kan du teste om du er en ekte trønderrocker!