- Det skal være lettvint for folk å spise sunt, synes vi. Også skal man kunne spise seg skikkelig mett, forteller May-Britt Fløan Øie.

Følg trd.by på Facebook

Sammen med samboeren Thomas Hjelde Thoresen, som tidligere var leder for Kaliber gym i Trondheim, har de hatt planer om en sunn buffet-restaurant i flere år. Nylig fant de lokalet i Prinsens gate, og nå har de satset sparepengene på det som skal bli Makro buffet og restaurant.

Skal passe alle

- Det finnes buffet-tilbud i byen, men ingen som denne, mener vi. Vi har hentet inspirasjon far USA og skal tilby utelukkende sunn mat for de som er opptatt av å spise riktig. Det blir faste innslag av både kjøtt og fisk, og rikelig med grønnsaker. De som er på en spesifikk diett får også mulighet til å veie maten.

Men selv om matkonseptet retter seg mye mot aktive folk som trener og er opptatt av kosthold, er Fløan Øie opptatt av at tilbudet skal være noe som passer alle.

- Maten skal være tilpasset folk på diett, men også den vanlige mann i gata. Det er sunn og god mat som alle har godt av å spise, og vi vil gjerne motbevise det mange tror – at sunn mat ikke kan være god.

Bør du droppe treningen når du er forkjølet? Her får du svaret!

Åpner i juni

Makro skal i hovedsak tilby en buffet, men det vil også være mulighet for take-away.

- Mange mener det er vanskelig å spise riktig om man spiser ute, og da vil vi lage et tilbud som viser at det er mulig. Det kommer til å bli næringsrik og hjemmelaget og skal være noe hele familien kan like.

Fløan Øie er utdannet frisør, men har tidligere erfaring fra restaurantbransjen, som hun tror kommer godt med.

- Det er mye jobb før oppstart, og jeg tror ikke vi hadde fått til dette uten erfaring fra bransjen. Nå overtar vi nøklene til lokalet i disse dager og håper å få åpnet dørene i starten av juni.