«Cannes-festivalen ser frem til å ønske Martin Scorsese og medlemmene av «Killers of the Flower Moon»-laget velkommen på den røde løperen, noe som allerede ser ut til å bli minneverdig», heter det på festivalens hjemmeside.

Det er første gang siden 1986 at Martin Scorsese (80) såkalt presenterer en film i Cannes, ifølge Variety , selv om han har vært der tallrike ganger senere. I 1986 vant han pris som beste regissør for «After Hours», etter ti år tidligere å ha vunnet Gullpalmen for «Taxi Driver».

Det er foreløpig ikke er kjent om «Killers of the Flower Moon» vil vises i eller utenfor konkurranseprogrammet når verdenspremieren står i Cannes.

Legendariske Martin Scorsese på rød løper i Cannes i 2018. Foto: AP

«Killers of the Flower Moon» har kinopremiere i oktober, og vil deretter bli å se på strømmetjenesten Apple+. Den har et budsjett på 200 millioner dollar, med stjerner som Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion og Tantoo Cardinal om bord.

Scorseses film bygger på til David Granns bok med samme navn og undertittelen «Olje, penger, drap og FBIs fødsel», og tar for seg et stort antall mystiske drap rsom ammer osagefolket i Oklahoma på 1920-tallet etter at olje ble funnet på reservatets område – og gjorde dem rike.