Det er fort gjort å hoppe på Ikea-bussen i jakten etter rimelige møbler, men det finnes altså andre alternativ. Det er stadig populært å mikse nytt med gammelt, og er du på jakt etter unike møbler som ikke alle vennene dine har - ja da kan det lønne seg å sjekke Trondheims bruktbutikker.

Transit

Hvor? Fjordgata 56

Transit henter møbler folk ikke trenger lenger, pusser dem opp om det er behov for det, og selger dem videre. Nylig flyttet de butikken inn i nye lokaler i Fjordgata.

Robert Leite og Gitte Harang driver bruktbutikken Transit. Foto: Synne Mauseth

Fretex på Møllenberg, i Fjordgata og på Nardo

Hvor? Rosenborg gate 9B, Fjordgata 40 og Nardovegen 10

I fjor kom beskjeden om at Fretex på Heggstadbyra, butikken med det største møbelutvalget, snart stenger dørene for godt.

Hos de tre resternede butikkene på Nardo, Møllenberg og i Fjordgata kan du finne litt av hvert, både småmøbler og andre interiørartikler. Det er butikken på Møllenberg som kanskje har det største utvalget av små møbler, med alt fra bord, stoler, kommoder, speil med mer. Det er bare å følge med på Instagram-profilene til de tre butikkene, de er flinke til å legge ut bilder av nyheter de får inn i butikken!

Sirkulus

Hvor? Kjøpmannsgata 33

Lenger bort i Kjøpmannsgata (samme gate som Transit) ligger Sirkulus, en bruktbutikk som har vært i Trondheim i en årrekke.

Butikken har en stor møbelavdeling, i tillegg til alt fra klær og pyntegjenstander til bøker. Her har de gardiner for både sommer og vinter, puter, pledd og tepper. I tillegg kan du finne kjøkkenutstyr, lamper, småelektronikk og nips.

NMS Gjenbruk

Hvor? Sommerveita 4, 7011

Hos NMS Gjenbruk kan du også finne litt av hvert.

NMS Gjenbruk ligger like ved Torget i Trondheim og selger både bøker, klær, møbler og pynt. Butikken tar imot større gjenstander som brukte møbler, bilder og malerier, kjøkkenutstyr og lamper med mye mer.

Brukom

Hvor? Heggstadmoen 16

Brukom har åpent mandag til torsdag fra klokka 11.00 til 17.00, og på fredager fram til klokka 15. Foto: Brukom

Hos Brukom på Heggstadmoen kan du både levere ting som kan gjenbrukes og finne nye skatter til en rimelig penge. Her finnes alt fra møbler, sykler og sportsutstyr, kopper og kar, antikviteter, leker og hageutstyr. Mange kommer hit for å finne gjenstander og møbler til redesign, og nye varer kommer inn i butikken hver dag.

NLM Gjenbruk

Hvor? Saupstadsenteret

NLM Gjenbruk driver gjenbruksbutikker over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Butikkene drives av frivillige, og overskuddet går til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Her kan du finne alt fra møbler, klær, bøker, servise og andre interiørartikler!

Pinnsvin Crossing Brukt og Antikk

Hvor? Kjøpmannsgata 31

Pinnsvin Crossing Brukt og Antikk holder til i Kjøpmannsgata. Foto: Synne Mauseth

Pinnsvin Crossing Brukt og Antikk har holdt til på Ranheim i åtte år. Ekteparet bak, Sverre og Megan Smalø åpnet i sommer også butikk i Kjøpmannsgata. Her selger de møbler, kunst, glass og andre antikviteter - for å nevne noe!

Internettets bruktbutikker

Fredag ligger det rett i overkant av 700 annonser merket «gis bort» på Finn-torget i kategorien «møbler og interiør» i Trondheim. Her kan du finne alt fra sofa, TV-bord og pyntegjenstander som ofte ser så godt som nytt ut - helt gratis!

I tillegg ligger det ute over 15 000 annonser med ting og tang som selges - som regel for en rimelig penge.

Om du sjekker ut @retrotrondheim på Instagram eller på Facebook, kan du komme over mange retro- og vintage-skatter. Dette er en gjeng som leter etter, pusser opp og restaurerer vintagemøbler! De legger stadig ut bilder av nye møbler, så her er det bare å følge med.

Tise, Shpock og Letgo er på mange måter de yngre småsøsknene til Finn.no. Her kan du med noen sveip og klikk på mobilen eller datamaskinen finne mange brukte møbel- og interiørskatter. Du kan velge avstand mellom deg og selger, slik at du enkelt kan få opp treff som kan nås med en gåtur, på sykkel eller med bil.