Hun er daglig leder og eier av butikken Lille Martine som har holdt til i Byhaven siden 2000. i år feirer bedriften 20 år og i den anledning ønsker Bakke å gi noe tilbake.

– Vi har bygd stein på stein i alle år, og befesta posisjonen vår etter hvert. Vi merker imidlertid en økende etterspørsel når det gjelder klær til de største barna, sier hun.

Faller gjennom

Hun forklarer at ungdom mellom 14 og 16 år ofte faller mellom barn- og voksenkategorien.

– Vi har derfor lyst til å gi dem noe eget og noe mer.

Butikken skal etter planen åpne opp 1. oktober i nye lokaler i andre etasje på Byhaven. Å åpne butikk i disse dager er imidlertid ikke bare enkelt.

– VI har snudd koronasituasjonen til noe positivt. Vi ser at hjemmemarkedet er sterkere enn noen gang. Dette fordi kundene våre ikke reiser bort slik at vi må konkurrere med butikker i andre storbyer, sier Bakke.

- Da koronaen kom, trodde vi at vi mistet muligheten til å åpne ny butikk. Men vi ser at kundene slår ring om de lokale butikkene, sier Bakke. Foto: Synne Mauseth

Hun legger ikke skjul på at det var vanskelig å drive butikk i mars og i april, men det har likevel gått bedre enn forventet.

– Vi har hatt salg hele tiden og har sett at det har fungert bra med hjemmelevering. Da koronaen kom, trodde vi at vi mistet muligheten til å åpne ny butikk. Men vi ser at kundene slår ring om de lokale butikkene, noe vi er veldige takknemlige for.

Positive til oppstart

For å nå ut til ungdommen med den nye butikken, er Erika Sivertsvik ansatt som sosiale medier-medarbeider. Hun har en bachelorgrad i markedsføring fra BI.

– For å nå målgruppa skal vi hovedsakelig kommunisere via Instagram og Snapchat. Jeg har troa på dette, sier Sivertsvik og smiler.

Bakke har også troa på at de skal lykkes.

– Jeg tror det er etterlengta med en slik butikk. Den skal selvfølgelig innarbeides, men jeg tror dette blir bra.

I tillegg til Sivertsvik er det ansatt fire andre medarbeidere som skal være tilknyttet den nye butikken.

– Når man skal ansette nye medarbeidere vil man gjerne ha folk med arbeidserfaring. Vi vil imidlertid ha et ungt miljø, og ansetter derfor flere rett fra skolebenken, legger Bakke til.