I fjor høst sendte Henrikke fra Vaulen en mail til stylist Anne-Grethe Starheim, som blant annet jobber med Tone Damli og Jenny Skavlan.

– Jeg skrev blant annet at jeg studerte til å bli makeupartist i Oslo, at jeg er frisør og at jeg gjerne ville lære av henne, som lenge hadde vært en stor inspirasjon for meg. Jeg forventet ingenting tilbake, og sa jeg kunne bidra gratis med det meste av hjelp. I to uker var jeg dritnervøs. Så svarte hun endelig.

De to fant tonen over en kaffe tre dager senere, og siden har det bare ballet på seg.

«Som sendt fra himmelen» skriver Starheim på sin blogg om at Henrikke ble hennes assistent, noe kjendisstylisten egentlig ikke hadde tenkt hun behøvde. Videre skriver hun:

Henrikke kom inn på kontoret mitt med sitt ufargede hår i en tutt, helt usminket og smilende med sin deilige jordnærhet. (...) Dama har, uten at jeg har bedt henne om det, reist til IKEA med IKEA-bussen og kjøpt bokser til å ha mitt såkalla rot i. Hun står i baren min med varm kaffe fra Tranen når jeg er på vei inn og prøver å låse opp en allerede opplåst dør.

Henrikke (bak) assisterer Anne-Grethe Starheim, som blant annet styler Tone Damli. Foto: Privat

Begynte å jobbe som 13-åring

Da Henrikke var liten, tenkte hun at hun i hvert fall aldri skulle bli frisør, som moren.

– Da tenkte jeg at jeg kom til å ende opp i den samme salongen jeg nærmest vokste opp i.

Allerede som 13-åring begynte hun likevel som ryddehjelp på Modern Design så ofte at hun fort passerte frikortgrensen. Etter hvert ble det likevel frisørlinjen hun valgte.

– Det gir meg en glede å gjøre det beste utav en person, og å sende ut kunden smilende og fornøyd fra salongen.

Henrikke og Anne-Grethe Starheim i Stavanger. Foto: Privat

Ville lære av de beste

Henrikke er nå medeier i frisørsalongen Aprés, som hun har vært involvert i siden 2011, ett . Da hun flyttet fra Stavanger og salongen til Oslo og makeuputdanningen, tenkte hun tidlig at hun hadde lyst å få mest mulig av året i hovedstaden.

– Jeg tenkte det var nå jeg hadde muligheten til å suge til meg alt av erfaring. Pågangsmotet mitt kom fra å lære av de beste, og å lage min egen skole, i tillegg til utdanningen. Jeg lærer nesten mer av å være assistent for Anne-Grethe enn av skolen.

Fikset cover-sveis for Damli

Ikke lenge etter det første møtet, ble Henrikke kontaktet av Starheim, som da var på ferie i Beijing. Tone Damli trengte frisør til sitt nye albumcover. Henrikke, som da var hjemme for å jobbe i salongen i høstferien, kastet seg rundt, dro til Oslo og grep muligheten.

– Det var jo skummelt. Ikke fordi hun er kjendis, jeg vil at alle kundene mine skal bli like fine uansett. Men en sånn type jobb er det jo mange som kommer til å se og legge merke til.

Om den sporty innstillingen den gang skriver Starheim følgende om det hun kaller sin EOA (Ekstremt Overkvalifiserte Assistent):

Det er sånn det skal være, og det er sånn man får flere jobber. Si JA, hiv deg rundt, aldri si nei, bare kast deg ut i det! Slik vil kunnskapen, erfaringen og nettverket, som faktisk betyr alt i en slik bransje, vokse jevnt og trutt og bli solid.

Og her er Henrikkes tips til å få arbeidserfaring:

  • Vær deg selv, og vær smilende og positiv.

  • Ha lyst til alt, aldri si nei.

  • Vis at det er dette du vil.

  • Vis interesse og ta initiativ. Det er alltid noe å bidra med.

  • Det handler om å virkelig være på, fra starten av.

  • Jobb hardt for å få et nettverk

  • Bli likt, vær en ressurs

  • Overgå forventninger