Adresseavisen har tidligere skrevet om appen «Too good to go», som skal hjelpe spisesteder med å kutte ned på matsvinnet.

Følg trd.by på Facebook

Konseptet går ut på at spisesteder tilbyr dagens overskuddsmat til en billig penge. Brukerne bestiller og betaler via appen eller nettsiden, og møter opp på resturanten før stengetid.

Appen ble lansert i Trondheim for en knapp måned siden. Teamleder i Norge, Sophie Wiik, forteller at de har en deltidsansatt som jobber tett i mot Trondheim akkurat nå.

- Trondeim er en studentby, og det er midt i blinken. Restaurantene vi kontakter er veldig positive, og brukere kontakter oss og spør om det ikke kommer flere spisesteder snart, sier hun.

- Ønsker å kaste minst mulig mat

Den første i Trondheim som tok appen i bruk var Mormors Stue.

- Vi ønsker å kaste minst mulig mat, og dette er en fin måte å gjøre det på, sa assisterende daglig leder ved Mormors Stue, Tina Hovelsen, til adressa.no i februar.

Nå har flere andre hevet seg på banen, blant annet Melhus Bakeri på Valentinlyst.

- Dette er positivt både for miljøet, økonomien og samvittigheten. Det er jo veldig i tiden å ikke kaste mat, sier daglig leder Lars Utseth ved Melhus Bakeri til Trønderbladet.

Super Hero Burger, Dis Café og Café Ni Muser er de andre som har fulgt trenden.

Wiik oppfordrer både restauranter, kafeer, bakeri, dagligvarer og hotell til å melde sin interesse.

- Pågangen til de som vil kjøpe maten er ganske stor, og derfor må de ta samfunnsansvar å vise at de ikke vil kaste maten, sier Wiik.

Donér mat til en hjemløs

En av nyhetene er at du kan donere mat til hjemløse gjennom appen. Du kan for eksempel donere 20 kroner eller mer, så bruker TGTG pengene på å kjøpe opp restematen til en restaurant de har på appen for en hel uke.

- I Oslo har vi for eksempel gitt alt til natthjemmet. Vi er opptatt av å gi tilbake. Slik at både sultne studenter og hjemløse får mat, sier hun.

Foreløpig er det ikke bestemt hvor maten skal leveres i Trondheim, men de er i dialog og prøver å finne ut av det nå.

- Det er enda veldig nytt i Trondheim, så vi holder på å få opp den løsningen, forteller Wiik.