Det spøker selvsagt både for alderskontrollen og sysselsettingen blant bartendere hvis skjenkesteder her til lands skulle finne på å ta i bruk den revolusjonerende appen Ghostbar. Utviklingen av den er direkte foranlediget av krisen ingeniørstudentene ved Aarhus Universitet opplevde da deres søknad om studentbar ble avslått, ifølge Forskning.no.

Appen er koblet direkte til skjenkesystemet for fatøl, så du kan bestille, betale og få øl i glasset uten å involvere bartendere, kontanter og ølkø. Og i Danmark er ikke et slikt helautomatisk skjenkesystem uten barpersonell teknisk sett en bar. Det vil derfor heller ikke være underlagt samme krav til godkjennelse.

– De fleste har opplevd å stå i kø for å kjøpe øl i baren fordi betjeningen avhenger av personalressurser og tidkrevende betaling. Noen opplever også at ølet ofte blir servert i mengder som enten er for mye av det gode eller altfor lite. Det er et problem vi har prøvd å løse, sier adjunkt Christian Dannesboe til universitetets nettnyheter.

Sjekk flere utelivssaker fra trd.by her

Flere bryggerier har meldt sin interesse for Ghostbar-systemet – og tilbudt studentene gratis øl mot å se hvordan det virker.

LES OGSÅ: Doble terningskast på Rhodos-drinker