Tidligere denne måneden vokste byens Shuffleboard-bestand fra ptte til ti da utestedet Boxer fikk på plass to nye bord.

- Det var så stor pågang på kveldstid, og folk har spurt etter å spille på dagtid. Derfor fikk vi på plass to nye bord, sier Bård Flikke, medeier ved utestedet Boxer.

Hvis du er usikker på hva shuffleboard er, så kan denne videoen være informativ:

Følg trd.by på Facebook

- Sosialt spill

Han forteller at shuffleboard-interessen i byen har begynt å ta av de siste årene.

-Det er et veldig sosialt spill, som er artig for både nybegynnere og for folk som begynner å bli god. Det kreves en fin blanding med ferdigheter og litt flaks for å vinne, sier Flikke.

- Hvem er det som pleier å ta turen?

- Det er både gamle og unge. Ofte er det folk som har lyst til å kombinere lønningspils med en vennskapelig konkurranse. Linjeforeninger pleier også ofte å bruke bordene, sier Flikke.

- Men det er også muligheter til å komme innom på dagtid. Vi har folk som er innom for å ta en kaffe og spille i lunsjpausen, legger han til.

- Lett å lære seg

Work-Work har flust av aktiviteter å by på til gjestene sine. Blant annet Playstation 4, flipperspill og brettspill.  Og to shuffleboards, som har vært med siden de åpnet i desember.

- Det er et lett spill å lære seg, men ganske vanskelig å mestre. Læringskuren er veldig bra. Men det er det sosiale ved shuffleboard som er viktig, sier daglig leder Marius Thorvaldsen ved Work-Work.

Han forteller at de to shuffleboardene blir flittig brukt.

- Vi har et system på hjemmesidene våre der du kan booke på forhånd. Det er selvsagt mulig å komme innom å leie seg et bord, men det pleier å være ganske fullt på kveldstid, sier Thorvaldsen.

- Så godt som fullbooket

Ved O'Learys har de hatt to bord siden mars 2015. Restaurantsjef Robert Robertson ved O'Learys merker også at Shuffleboard-interessen har fått seg en oppsving.

- Det er en stor etterspørsel etter bordene, sier restaurantsjef Robert Robertson ved O'Learys.

- På fredag- og lørdagskveldene er det så godt som fullbooket. Da bør du booke lang tid i forveien, legger han til.

Litt utenfor Midtbyen, nærmere bestemt ved Dora1 bowling og biljard, kan du også spille shuffleboard.

Siden sommeren 2014 har de hatt på plass to bord.