Ole Heffermehl har lang erfaring med festfiksing, og derfor så vi det naturlig å snakke med ham da vi skulle planlegge årets nyttårsfest. Og han har stålkontroll på hva en nyttårsfest skal inneholde.

- Hva er alfa omega for at nyttårsfesten skal bli bra?

- Location! Man må ha en plass å være, gjerne hele kvelden. Det er nesten det viktigste, sier han.

Om du så velger å legge festen til hytta på Hovden eller stua til mor og far er ett fett, men partyfikseren anbefaler alle å holde seg så langt unna byen som mulig.

Ole Heffermehl er kjent for å arrangere heftige fester. Foto: Ida Søreng

- Ikke dra på byen

- Ikke dra på byen på nyttårsaften, det er det dummeste du kan gjøre. Bruk tid på vennene dine og ha en plass dere kan gå klokka 12 og rope, herje og være hele natta.

- Bør man satse på middag og litt drikke, eller full fest?

- Middag, drikke OG full fest. Alt i ett, det synes i hvert fall jeg.

- Hva står man for selv, og hva ber man gjestene ta med?

- Mat står man for selv. Og skal man ha fest hjemme er det lurt å ha nattmat. Det kan være pølser eller noe mer fancy, det bestemmer du helt selv. Andre tar med seg drikke – og festen!

Fyrverkeri er et must på nyttårsaften, enten om du skryter opp selv eller ser på når klokka slår 12. Foto: Fotolia

- Bruk den stiveste dressen du har

- Stæsj da, hva bør man handle inn?

- Hatter, konfetti og masse fyrverkeri! Vernebriller, lighter, sigar og øl. Men så lenge festen er god nok trenger man ikke tenke så mye på å pynte selve lokalet.

Bekledning på denne store kvelden er også viktig å tenke på. Endelig er det lov å virkelig pynte seg. Man kan nesten ikke gå for langt – gå all in!

- Bruk den stiveste dressen du har, nesten så stiv at den står av seg selv. Damene skal ha kjole. Man skal pynte seg. Ikke noe joggebukse og Grandiosa på nyttårsaften!

Hatter, konfetti og festfløyter er viktig tilbehør til den ultimate nyttårsfeiringen. Foto: Fotolia

Slik er åpningstidene for alkoholsalget til nyttårshelga

Velg musikken på forhånd

Når det kommer til festens musikk mener Ole det er lurt å planlegge litt, så man slipper å bruke kvelden på å styre musikken.

- Lag en lett partyliste, og lag spillelista før kvelden. Da slipper du å bruke hele kvelden på å være DJ. Spotify har mange ferdige lister, og for mannen i gata er det mye gøy der, råder han.

Eksperten legger til at det er viktig å ikke kjøre i gang med den tyngste festmusikken med en gang. Start heller med litt rolig bakgrunnsmusikk til middagen, for så å bygge opp.

- Ikke start med skikkelig partymusikk med en gang festen begynner, for da er du hjemme før fyrverkeriet er skutt opp klokka 12. Og velg musikk etter egen smak.

- Hvordan ser den perfekte nyttårsfeiringen ut for deg?

- Det må være mye folk, kult lokale, kanskje noen som spiller musikk som en bonus, mye fyrverkeri og så god stemning at man går hjem når sola står opp.

Dette må du vite om nyttårsrakettene i Trondheim