1. Slik kommer du deg inn

First thing first. Trondheim Calling selger kun dags- og festivalbilletter, det er ikke mulig å kjøpe billetter til enkeltkonserter under festivalen. Du kan kjøpe festivalpass slik at du får med deg hele greia, eller du kan kjøpe dagsbilletter. Det er også egne billetter de til under 20 år. Men uansett hvilken du velger må du være kjapp! I skrivende stund er det under 100 festivalpass igjen.

2. Nei, alt er ikke på samme sted

Trondheim Calling er en festival, men om du forventet en festivalplass der alle artistene kommer på scenen i tur og orden, trodde du feil. Alle bandene spiller på til sammen 14 forskjellige scener spredt rundt i Trondheim. Og de ulike stedene er:

Dokkhuset, Brukbar/Blæst, Søstrene Karlsen, NTNU Galleri Kit, Bakke kirke, Cafe Løkka, Fru Lundgreen, Olavshallen lille sal, Rockheim scenen, Rockeheim restauranten, Øra studio, Hysj!, Familien og Moskus. Her får du en fullstendig oversikt.

3. Under 20? Det er håp!

Trondheim Calling har egne billetter til deg under 20 år, og det betyr at du som er over 18 år kan nyte konserter fra syv ulike scener. Her har du en oversikt over hvilke steder som har aldersgrense 18 år under festivalen: NTNU Galleri Kit, Bakke kirke, Olavshallen lille sal, Rockheim scenen, Rockheim restaurant, Øra studio og Hysj!.

4. 93 artister - nei, vi tuller ikke!

I løpet av Trondheim Calling kan du faktisk få med deg hele 93 forskjellige artister eller musikk-konsepter, om man teller alle artistene oppført på nettsiden. Det er mye! Men det forutsetter at du kan både duplisere og teleportere deg selv, så praktisk sett er det umulig. For å kunne presse inn så mye kult på bare tre dager, snakker vi parallell-konserter. Derfor bør du lese punkt 4 grundig.

Vil du lese litt mer om artistene? Sjekk denne saken!

5. Lag en god plan

Trondheim Calling er som sagt i punktet over, preget av mange ting som skjer på samme tid, på ulike steder. Derfor bør du som festivalgjenger da et skikkelig dypdykk i programmet for å finne ut hva du vil se på de aktuelle dagene. Og er du helt i villrede og bare vil ha det som kommer- velg deg ut en scene, finn en plass og bli der hele kvelden. Her finner du forresten programmet.

6. Klubbscenen er hemmelig- inntil videre

Vil du danse inn de sene nattetimer på fredag og lørdag til DJ-konseptene Get Dancy eller Seksuell? Da må du komme deg til Hysj! scene. Men hvor er det? Vi aner ikke! Men på Trondheim Callings nettsted står det:

«Festivalen avsluttes fredag og lørdag med en klubb-scene med kjente DJ-konsept, på hemmelig lokasjon på Brattøra, med plass til opp til 500 mennesker for de som er så heldige å finne fram. Hvor skal den være sa du? Følg med fram mot festivalstart så kanskje vi slipper noen ledetråder for den oppmerksomme!»

PS. Det ryktes at du finner den om du ser på himmelen ved Brattøra fredag og lørdag kveld.

Les også: Spellemannsvinner til Trondheim calling