1. Jigsaw Billy

Halloweenkostyme trenger ikke koste skjorta. Bli inspirert av din favoritt skrekkfilm og vær kreativ! Dukken Jigsaw Billy fra "Saw"-filmene er godt eksempel på et simpelt og kult kostyme. Foto: Youtube

Du trenger: Hvit skjorte, mørk (helst sort) blazer, bukse og sko, rød sløyfe (lån av kjæresten/pappa, eller kjøp en billig på HM), og sminke som inneholder fargene hvit, sort og rød.

Slik gjør du: Kle deg opp! Smink deg hvit i fjeset, ha på sort sminke rundt øynene og tegn en sort strek fra munnvikene og ned til haken. Deretter tegner du en rød spiral på kinnet. Rufs gjerne håret litt og ha i hårspray. Wanna play a game now?

2. Zombie

Mye kan gjøres med sminke. Foto: Shutterstock

Du trenger: Gamle klær du har råd til å kaste etter bruk (eller lån et par filler av noen du kjenner), hårspray, hvit og rød teatersminke, og brun eller sort øyeskygge.

Slik gjør du: Riv og klipp i de fillete klærne og smør de inn med rød og sort sminke (for å se ut som blod og skitt). Tegn deg selv hvit i ansiktet, klæsj på med litt rødfarge i ulike deler av ansiktet, og bruk den sorte øyeskyggen rundt øynene. Deretter rufser du ordentlig til håret med en kam eller børste, og avslutter med hårspray.

3. Mumie

Seks ruller dopapir og du er klar! Foto: Shutterstock

Du trenger: Toalettpapir. MASSE.

Slik gjør du: Surr deg selv inn i toalettpapiret. OBS! Unngå å gå på do eller bli sølt på ;)

4. Nerd

Denne slår aldri feil. Foto: Shutterstock

Du trenger: Briller, liten kalkulator, sort sløyfe, skjorte, sort bukse, hvite tennissokker og mørke sko.

Slik gjør du: Ta på brillene, dra buksa så langt opp du kan (obs, pass på skrittet!), og ha skjorten oppi buksa. Bruk voks eller gelè i håret, og børst det til hver sin side. Legg gjerne kalkulatoren i skjortelomma. Party Steve Urkel-style!

5. Skjelett

Du må være litt stødig med sminkingen for denne looken. Foto: Shuttertstock

Du trenger: Hvit og sort ansiktsmaling/sminke, og sorte klær.

Slik gjør du: Mal hele ansiktet hvitt. Bruk sort sminke til å tegne sorte sirkler rundt øynene og fyll inn beinstrukturen. Bruk enten vanlige klær (som du ikke er redd å søle på) eller gå for helt sort. Er du usikker på hvordan du maler deg til et skjelett, har YouTube tonnevis med videotutorials om hvordan du sminker deg steg-for-steg!

6. Fugletitter

Nå har du en unnskyldning for å ta med kikkert på fest... Foto: Shutterstock

Du trenger: Kaki-bukse, brun eller grønn jakke, fjellsko, kikkert og gjerne en fuglebok.

Slik gjør du: Ha på klærne som nevnt over, og gå rundt å se gjennom kikkerten. Titt gjerne i fugleboken for å se om du har funnet riktig rype ;)

7. Hvor er Waldo?

Alle kjenner Waldo! Foto: Shutterstock

Du trenger: Rød og hvit stripete skjorte, jeans og en rød lue.

Slik gjør du: Mist vennene dine i løpet av kvelden og få dem til å finne deg. Og ”photobomb” bildene til folk, uten at de merker deg!

8. Kunstner

En liten påmalt snurrebart her, og du er klar. Foto: Shutterstock

Du trenger: Vanlige klær i jordfarger, en beret og en gammel malekost.

Slik gjør du: Gå med klærne nevnt over, smør litt maling i ansiktet og på hendene, og gjerne tegn en tynn bart med en eyeliner. Voilà!

9. Spådame/mann

Du blir garantert synsk i dette kostymet. Foto: Shutterstock

Du trenger: Kjøp en billig, crazy kjole eller stor skjorte og baggy bukse på en bruktbutikk. Et skjerf eller turban, sandaler, litt sminke og smykker (gutta: lån av mor/søster/kjæreste om du ikke har), gullfiskbolle, lim og glitter. Eventuelt tarotkort.

Slik gjør du: Surr turbanen/skjerfet rundt hodet, og bruk gjerne ringer og armbånd. Jenter kan gjerne sminke seg i knæsje farger rundt øynene. Gutter kan ha litt mørke toner rundt øyepartiet. For å se fremtiden vil du kanskje trenge du en krystallkule - spray en billig gullfiskbolle med lim og hell på glitter! Blir krystallkulen for knapp tid, leser du fremtiden til vennene dine med tarotkort.

10. For sent ute?

Du trenger: Vanlige klær, navneskilt.

Slik gjør du: Ha på dine vanlige klær, skriv på et navneskilt: ”Dette er mitt Halloween-kostyme”, og du er like klar til Halloween-festen som alle andre. Penger spart! ;)

Denne saken ble først publisert i 2015, men deles på nytt til glede for nye lesere.

I listehumør? Hva med 12 ting som viser at du vokste opp på 90- og 2000-tallet?

Eller i nostalgi-humør?  Her er 12 barne-tv-melodier fra 90-tallet som du garantert husker