I november åpnet Mystery Chambers, Trondheims første "escape room", opp dørene i Trondheim.

Nå har de fått konkurranse i Escape Reality, som åpnet dørene for et par uker siden i Carl Johans gate.

- Vi har to forskjellige scenarioer med ulike temaer. Begge rommene er på rundt 40 til 45 kvadratmeter og oppgavene i rommene er veldig varierte. Blant annet har vi oppgaver basert på regning, navigasjon, lukt og fargegjenkjenning, forteller Jan Torstein Ovidth i Escape Reality til trd.by.

Lik trd.by på Facebook

- Vi har gjort vårt beste for å lage en skikkelig creepy atmosfære, sier Jan Torstein Ovidth i Escape Reality. Foto: privat

Zombie og juveltyveri

Det ene rommet har fått navnet "The Cure". I dette scenarioet er store deler av befolkningen forvandlet til zombier, og det blir opp til deg å finne en kur mot zombie-viruset.

- Vi har gjort vårt beste for å lage en skikkelig creepy atmosfære. Vi har blant annet en robot-zombie, lydspor, videoer og interiør, som får opp stemningen, sier Ovidth.

I rom nummer to skal du og dine kjeltringkompiser få tak i en enorm diamant, uten å bli oppdaget av vaktene:

Gamblet sparepengene

Ovidth sier at det var en ren tilfeldighet at han kom over tanken på å åpne et escape room i Trondheim.

- Jeg og kona var på bryllupsreise i USA, så prøvde vi et escape room ved en ren tilfeldighet. Etter at vi var ferdig, så sa vi til hver andre; dette må vi få til Trondheim. Så vi tok opp lån og spyttet inn alle sparepengene våre på dette, forteller Ovidth.

- Det som er så kult med slike konsepter, er at du ikke er en statisk tilskuer. Du får lov til å være actionhelten, legger han til.

Får du tak i denne diamanten, vinner du spillet. Foto: privat

Her får Trondheim en ny nattklubb

Escape-samarbeid

Og slik gikk det til at Trondheim nå har to forskjellige escape rooms. Han mener at Trondheim har plass til to escape rooms.

- Vi har god kontakt med Mystery Chambers og ser på dem som et kjærkomment tilskudd til byen, sier Ovidt.

- Det er sjeldent at folk drar til samme escape room to ganger. Da vil de gjerne prøve ut andre rom med forskjellige temaer. Derfor har vi et samarbeid der vi kan henvise våre kunder til hverandre, legger han til.

Visste du at Trondheim har tre restauranter på denne nordiske topplista?

Har du sjekket ut byens nyeste kaffesjappe?