1. oktober braker kanskje byens råeste festival, Trondheim Metal Fest, løs på Scandic Lerkendal.

I løpet av tre dager skal 38 metal-band herje på de tre scenene på hotellet.

- Folk kan forvente seg mye bra musikk, god stemning i det som blir tidenes hotellfest. Man kan ta heisen ned fra rommene sine og dra rett ned til festivalområdet, sier Eirik Tiller i Trondheim Metal Fest.

Lik trd.by på Facebook

Tanks på scenen

Headlinerne i år er bandene Stratovarius og de svenske metal-heltene Sabaton. Sabaton-vokalist Joakim Brodèn får en lang og strabasiøs ferd på vei til metal-festen. Etter et tapt fylleveddemål må han nemlig gå helt fra Falun til Trondheim - det er hele 77 mil, folkens!

- Vi har tenkt å heie ham fram til scenen og gi ham en kopp karsk, flirer Tiller.

Han tror uansett at det blir en heseblesende opptreden, uansett om at vokalisten har gått 77 mil.

- Sabaton er det store trekkplasteret. De har til og med seg en ordentlig tanks på scenen, så det blir nok et episk show, forteller Tiller.

Sabaton er festivalens største trekkplaster. Foto: pressefoto

Spiller fletta av gutta

Men det er ikke bare gutter som står på scenen

- Crucified Barbara kommer. Det er et band som består av metal-chicks og de spiller fletta av gutta, for å si det sånn, sier Tiller.

Av andre band kan vi nevne: Korpiklaani, Aura Noir, Circus Maximus, Susperia, Tankard, Between The Buried And Me, Evile, Rotting Christ, The Hate Colony, Tellus Requiem, Nergard, og Sahg.

Hvis hiphop er mer din greie, sjekk disse internasjonale rap-stjernene som kommer til byen i oktober

I tillegg til konserter blir det også muligheter til å møte metal-stjernene, filmkveld, drøssevis av forskjellige stands, ølsmaking og metal-karaoke oppe i skybaren på hotellet.

Trondheim Metal Fest begynte som en konsertkveld for fem år siden, som ble arrangert av en kompisgjeng. I år kommer det over 1000 mennesker til festivalen. Her er gjengen bak årets festival. Foto: privat

- Vi har allerede solgt over 1000 billetter og det er vi veldig godt fornøyd med! Spesielt med tanke på hvordan festivalen oppsto i 2010, sier Tiller.

- Da var vi en kompisgjeng som arrangerte en konsertkveld, men så har festivalen bare vokst og vokst for hvert år. Det er ikke pengene som er i fokus her, dette er en festival av fansen for fansen, sier legger han til.

Ta testen: Er DU en ekte trønderrocker?