Og som alltid i tider som denne - ting kan endre seg på kort varsel, så dobbeltsjekk om arrangørene gjør endringer kort tid før arrangementene. Sjekk også utfyllende oversikt på trd.events.

Ronny - Min verste fiende

Hvor: Byscenen

Når: Torsdag klokka 21.00

Ronny Torsteinsen fra Stjørdal tar med seg eget show til Byscenen torsdag. Foto: Arkivfoto

Komiker Ronny Torsteinsen har slitt med indre demoner siden barneskolen, så når pandemien kom og alle show ble avlyst bestemte han seg for å bruke tiden på å finne ut hva som var galt med han. Og ikke bare ble han kvitt depresjonen, han lagde et show av det - les mer på Byscenen sine sider.

Thom Hell

Hvor: Trykkeriet Scene

Når: Torsdag klokka 21.00

Thom Hell skal spille på Trykkeriet. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Thom Hell har som sanger, produsent og låtskriver gitt ut ni studioalbum, mottatt tre Spellemannspriser, deltatt i "Hver gang vi møtes» og vunnet «Det store korslaget». Nå kommer han til Trykkeriet, les mer på Facebook-arrangementet.

Knausfestivalen

Hvor: Knaus, Studentersamfundet

Når: Torsdag til lørdag

Tre helaftener fylt med ny musikk i et spekter av sjangere. Tre artister inntar Knaus-scenen hver kveld - les mer på Samfundet sine nettsider.

Kulturnatt Trondheim 2021

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Fredag, hele dagen og kvelden

I fjor var det pole dance hos Trondheim pole studio - det blir det også i år. Foto: Morten Antonsen

I vår event-kalender trd.events er det registrert hele 84 ulike arrangement på programmet til årets Kulturnatt! Det er med andre ord enormt mye å oppleve - sjekk programmet!

Schøyen, Skåber & Cess - Tre elefanter i rommet

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Fredag klokka 19.00 og 21.30

Skåber, Schøyen og Cess er tilbake i Trondheim, marsjerende taktfast i sin seiersgang med forestillingen «Tre elefanter i rommet». Les mer på Olavshallens egne sider.

Pstereo presenterer: Bokassa (+ Pappasaft)

Hvor: Byscenen

Når: Fredag klokka 21.00

Bokassa skal spille på Byscenen. Foto: Kenneth Sporsheim

Bokassa er siste navn ut på Pstereo presenterer. Pstereo-festivalen blir ikke arrangert på Marinen i år, men som flere enkeltkonserter på Byscenen og i Estenstadmarka. Konserten er utsolgt, så her må du høre med kjære og nære om de har en billett til overs. Les mer på Byscenen sine sider.

Olav Tryggvason-statuen - 100 år på Torget

Hvor: Torget i Trondheim

Når: Lørdag klokka 12.00 til 15.00

Denne karen skal feires! Foto: Rune Petter Ness

Lørdag feires 100-års jubileet til Olav Tryggvason-statuen! For å feire fylles Torget med underholdning fra Studentersamfundet, debatt, samtaler og fotoutstilling av Torget gjennom tidene. Les mer på trd.events.

Må på behandling LIVE

Hvor: Storsalen, Samfundet

Når: Lørdag klokka 15.30 og 21.30

Morten Ramm og hans faste kompanjong Vegar Tryggeseid tar med seg «Må på behandling» til Storsalen, og det er fortsatt ledige billetter til ekstrashowet 15.30. Les mer på Samfundet sine nettsider.

Juba Juba presenterer: Moving Oos med venner hyller Knutsen og Ludvigsen

Hvor: Fosenkaia

Når: Lørdag klokka 17.00

Juba Juba-festivalen byr på gratiskonsert på Fosenkaia i samarbeid med Trondheim Kommune, som en del av kommunens markering av at Dovrebanen feirer 100 år. Les mer på Facebook-arrangementet!

Halvdan Sivertsen 70 år

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Lørdag 18.00 og 21.00

Halvdan Sivertsen ble innlemmet i Hall of fame på Rockheim i fjor høst. Foto: Håvard Jensen

Han startet 2020 med å fylle 70 år, noe som ble feiret med brask og bram i Oslo Spektrum med 7000 publikummere, KORK og et utvalg av Norges fremste artister. Halvdan skulle fortsette jubileumsåret med bursdagskonserter gjennom høsten 2020, men slik gikk det ikke. Jubileumsturnéen settes derfor opp på nytt i 2021 hvor det skal feires Halvdan Sivertsens 71-årsdag. Les mer på Olavshallen sine nettsider.

Motorkameratenes helg

Hvor: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Når: Lørdag og søndag fra klokka 11.00

Denne helga blir det utstilling av veterantraktorer og veteranbiler, båtmotorer og stasjonærmotorer. Dampmaskina fra 1902 skal fyres opp, det blir gråtasskjøring, og nytt av året er at Trøndelag RC lastebil kommer med sine fjernstyrte lastebiler og maskiner. Les mer på trd.events!

Trondheim Kammermusikkfestival

Hvor: Ulike steder i byen

Når: Starter søndag og varer til 26. september

Årets festival er udigital, og åpner søndag med festivalutstillingen på Ferstad, som er en hyllest til Håkon Bleken og hans nære forhold til klassisk musikk. Les mer på trd.events.