Det skal ikke mange solstrålene til før trondhjemmerne strømmer til de ulike serveringsstedene på Solsiden. På de fineste dagene er det kø og lang ventetid for å kunne sikre seg et bord utendørs.
Bli med på bar til bar-runde i Trondheim
På grunn av smittevern og koronarestriksjoner er det i tillegg redusert kapasitet på de ulike uteserveringene. Så hvor er det egentlig størst sjanse for at det åpner seg opp en mulighet for å få et bord - uten at du må vente alt for lenge, både sulten og øltørst?
Vi har sjekket med Solsidens restauranter og utesteder.
Her er det mest plass
De fleste utestedene opplyser at de har redusert kapasiteten i større eller mindre grad slik at gjestene holder riktig avstand fra hverandre. Mange har også begrensninger for antall gjester per bord.
Utestedene opplyser at de har følgende antall sitteplasser på sine uteserveringer, rangert fra færrest til flest:
Sot: Plass til cirka 25 personer
San Sebastian: Plass til 46 personer
Heidi's Bier Bar: Plass til cirka 50 personer
Brooklyn Diner & Sportsbar: Plass til cirka 50 personer
Barmuda: Plass til cirka 50 personer
Bær&Bar: Plass til 57 personer ute
Graffi Solsiden: Plass til 59 personer
Selma: Plass til cirka 60 personer
Una: Plass til cirka 98 personer
Cafè Bare Blåbær: Plass til cirka 110 personer
Søstrene Karlsen: Plass til cirka 110 personer (70 ute nede, 40 på terrassen)
Egon: Plass til cirka 150 personer
Dokkhuset: Plass til 38 personer på takterrassen, 40 ved fasaden og 74 på den ytterste uteserveringen
Olivia: Plass til cirka 160 personer