Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med åtte av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Kinopremiere: Hotel Artemis

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

«Hotel Artemis» er et hemmelig medlemskapsbasert sykehus for kriminelle tuftet på tillit og regler. Liker du thrillere? Filmen vises på flere tidspunkt fra og med fredag.

Sommer-standup

Hvor: Antikvariatet

Når: Fredag, show klokken 19.00 og 21.30

Da dette bildet ble tatt var det quiz på gang hos Antikvariatet - nå på fredag blir det standup. Foto: Richard Sagen

Komikere fra hele landet besøker Antikvariatet. De går på scenen både klokken 19.00 og 21.30, så du kan enten komme tidlig og nyte resten av kvelden på uteserveringen eller omvendt. Les mer på trd.events.

Jason Timbuktu Diakité: En droppe midnatt

Hvor: Nidarosdomen

Når: Søndag, klokken 22.00

Jason Timbuktu Dakité er å finne på scenen i Nidarosdomen på søndag. Foto: Marianne Tønset

En dråpe midnatt er basert på gutten Jasons liv på 1980-tallet - et liv preget av rasisme og mobbing. Boken som er skrevet av den svenske hiphop-artisten Timbuktu, blir fremført på scenen av han selv, sammen med bandet Damn! og sangeren Mira Palmei.

Skandinavisk Olsok-festival

Hvor: Trondheim

Når: Fredag, klokken 08.30 til søndag klokken 16.30

NUK inviterer katolsk ungdom og voksne til Olsok-festival i Trondheim. Festivalen er for folk som vil møte unge katolikker fra hele Skandinavia, feire høytidelige messer, delta på workshops og mer. Det er planlagt en tur inn til Nidaros og til Stiklestad, med overnatting.

Valpekurs

Hvor: Tiller

Når: Fredag, klokken 18.00 til søndag

Nå kan du ta med hunden din på valpekurs. Foto: Sophie Moen

Har du fått deg valp? På Tiller kan du trene valpen din på kommandoer, at den skal gå pent ved siden av foten din, og la den være i nærheten av andre hunder og mennesker. Valpekurset går over hele helgen.

Heim Festival

Hvor: Hasselvika

Når: Torsdag, klokken 15.00 til søndag

Breivika gård ligger en båttur unna Trondheim. Foto: Heim

En ny musikkfestival finner sted på Brevika gård i Hasselvika fra og med torsdag. Artister og band som Kaja Gunnufsen, Linni, Myra, Fay Wildhagen, Frances Wave, Smerz og Lindstrøm er å finne på scenen. I tillegg til musikk, tilbyr festivalen lokal mat og drikke, aktiviteter og camp. Les mer på trd.events.

Konsert: Karin Baadsvik

Hvor: Kafé Skuret

Når: Lørdag, klokken 21.00

Karin bruker både ukulele, gitar, loop-station og stemme til å formidle melodier. Jazz, soul, klassisk og norsk folkemusikk er sjangre hun kombinerer i musikken hennes. Les mer på trd.events.

Olavsfestdagene

Hvor: Trondheim

Når: Lørdag, til 4. august

Olavsfestdagene starter på lørdag. Foto: Adresseavisen

Området rundt Nidarosdomen forvandles med et yrende folkeliv, konserter med internasjonale artister, historisk marked og spennende debatter. 200 arrangementer og 170 000 besøkende gjør dette til en av landets aller største kulturattraksjoner. Les mer på trd.events.