Liker du Lego? Alle liker Lego. Bortsett fra når du tråkker på dem. Au. Uansett, det slipper du å tenke på dersom du skal få med deg byens største Lego-ansamling - På kloss hold - som finner sted ved Charlottenlund videregående skole. denne helga. Der kan du nemlig ha på deg sko.

Men hva går egentlig arrangementet ut på?

- Det kommer 55 voksne legoentusiaster fra Norge og Danmark. Vi skal møtes og sette opp modeller som vi har bygd. I tillegg skal vi kjøre noen workshops på lørdag, der vi deler våre erfaringer, sier primus motor Harald Kvande.

Lik trd.by på Facebook

Over 800 kommer

Men det er søndag som blir den store publikumsdagen. Fra klokken 11.00 til 17.00 skal Kvande & co. vise frem sine kloss-kreasjoner, dele tips og du får og lov til å boltre deg med Lego-klosser. Det er nemlig satt ut stasjoner som er fylt med de danske leketøyfavorittene, og der kan du slå deg løs.

Det virker som om mange er lysten på å leke med lego på søndag. Over 800 personer har meldt sin ankomst på Facebook-arrangementet, og over 1600 personer har vist sin interesse for legofesten.

- Responsen har vært veldig bra. Vi skal fylle et areal tilsvarende to håndballhaller med Lego. Jeg har prøvd å regne ut hvor mye penger det tilsvarer, men det er umulig. Det blir i hvert fall et par millioner legoklosser på utstilling, sier Kvande om arrangementet.

LØRDAG: Her kan du bytte klær i Trondheim på klesbyttedagen

«The dark ages»

Og man blir aldri for gammel for å leke med Lego, fastslår Kvande. Selv om enkelte kanskje mister lekelysten i puberteten.

- Personlig har jeg beholdt interessen siden jeg var en ung. Men det er mange som mister den i tenårene, «the dark ages», men som får den tilbake når de får egne barn, sier Kvande.

- I tillegg har det kommet mange Lego-sett i det siste som er myntet på voksne, legger han til.

Uansett om du er gammel, ung eller midt imellom, så har Kvande følgende spådommer for helga:

- Mine forventninger til arrangementet er at det kommer mange legoentusiaster som kommer med et stort smil, og forlater med et større smil. Kaster du noen Lego-klosser på et bord, så får du bestandig opp humøret, sier Kvande.

Hvis du ikke liker lego: her er 9 andre ting å finne på i helga_

Det blir satt ut flere stasjoner med legoklosser, der du kan la kreativiteten din blomstre. Foto: privat