- Det ble en helt forferdelig start. I løpet av de første tre og en halv ukene var omsetningen på 24 000 kroner. Jeg hadde håpet på 160 000 kroner, sier Simen Wågen (54).

Han har solgt to kaffe siden han åpnet Simens isbar i dag. I går var omsetningen én kaffe og én milkshake.

Når adressa.no ringer, tar han en liten pause og ruller ned gardinene i den 9 meter brede og 4,5 meter dype isbaren i Ravnkloa i Trondheim.

- Det regner horisontalt nå, sier han.

Og regnet har det gjort siden åpningsdagen i pinsa. Men det har liten innvirkning på Wågens gode humør.

- Jeg er en evig optimist og ser bare muligheter. Jeg takker Trondheim kommune og City Manager for hjelp og støtte for å få til dette sprø prosjektet, og alle som ønsker meg den suksess jeg fortjener, sier han.

Utvider sortimentet

Sammen med barna Frida (17) og Thomas (13) var planen å selge iskrem i Ravnkloa gjennom sommeren. Isbaren er spesialkonstruert for Hennig Olsen Is, og bygd på et båtverft på Sørlandet. Foreløpig finnes den kun i ti eksemplarer rundt om i landet.

Siden været ble som det ble har planene blitt noe endret. Onsdag begynner han med wraps også.

- Det er en direkte konsekvens av været. Jeg må ha flere bein å stå på. Så fra i morgen leverer vi wrap med taco, skinke eller kylling, sier innehaveren.

Stenger aldri

Han holder åpent hver dag fra klokken 10 til 19, også i helgene. Og han er like mye utenfor isbaren og prater med folk som innenfor. Praten går lett med Wågen, det er sikkert.

- Det er litt utrøndersk å gå bort til folk å begynne og snakke, men det virker som de liker det. Alle føler med meg på grunn av været, men jeg stenger aldri. Jeg har steintro på det jeg gjør, sier han.

Han håper fremover å kunne friste med både is, kaffe, wraps og alkoholfritt øl til både forbipasserende og turister som benytter seg av Munkholm-båtene.