I den nye webtv-serien «trd.by night», der vi følger en rekke mennesker gjennom ei helgenatt, (se første episode i videovinduet øverst i artikkelen), så kan man se hvordan en tigger blir behandlet av folk i midtbyen på nattestid. Selv om mye av det trd.by dokumenterer kanskje er i beste mening, eller ikke så alvorlig der og da, så er det flere som er åpenbart beruset eller innpåslitne når de nærmer seg tiggerne.

Få varsel om sakene våre rett i feeden din: Følg trd.by på Facebook

Kirkens Bymisjon sier at det går en grense for hva som er greit.

- De som sitter i gatene tåler ganske mye, og mer enn du og jeg ville taklet. Om noen spytter i koppen din eller dytter deg… De fleste er enige i at dette er mobbing og krenkelser, sier daglig leder ved Kirkens Bymisjon i Trondheim, Dag Aakre, til trd.by.

Daglig leder i Kirkens Bymisjon, Dag Aakre, sier mange oppfører seg ille mot tiggerne i byen. Foto: VEGARD EGGEN, Adresseavisen

Frykter julefylla

Aakre tror at alkohol og festing kan utløse stygge episoder med tiggere og folk som sitter på gaten, og han er bekymret for julebordsesongen som nærmer seg med stormskritt.

- Natteravnene har observert et par grove hendelser de siste helgene. Ting som dreier seg om ren trakassering. Derfor er vi ekstra urolige for tiden vi nå går inn i. Det dreier seg om en svært sårbar og utsatt gruppe, sier Aakre.

Ruster opp

Kirkens Bymisjon kommer til å være sterkt synlig i gatene den kommende tiden, og håper og tror dette kan dempe uroen i helgene.

- Det viktigste er å huske at vi er medmennesker. Pass på deg selv, og pass på hverandre, sier Aakre.