Det er adressa.no som melder dette.

Karpe Diem og Aurora skal stå på samme scene under Olavsfestdagene i August.

- Karpe Diem har over lang tid vist samfunnsengasjement. Deres anerkjennelse av ulikhet og respekt for tro passer oss godt. De er et opplagt band for Olavsfestdagene, kanskje det mest opplagte, sier programansvarlig Jens Storli i Olavsfestdagene til adressa.no.

Lik trd.by på Facebook

Én betingelse

I 2011 spilte Karpe Diem dobbeltkonsert i Borggården med den svenske rapperen Timbuktu. Da rap-duoen ble spurt om å komme tilbake til Olavsfestdagene, var det under én betingelse – de ville gjøre konsert med Aurora Aksnes. 19-åringen fra Os utenfor Bergen holdt sine første konserter under bylarm i 2014 og i mars gir hun ut sin debutplate.

- Aurora er helt spesiell, talentet hennes er enestående. Selv om hun kun har gitt ut noen få låter er ikke karrieren hennes bare på full fart opp, hun er allerede av internasjonal størrelse, sier Storli til adressa.no.

Aurora slipper debutalbum i mars. I sommer spiller hun på Olavsfestdagene. Foto: line møllerhaug

Aurora fikk internasjonal oppmerksomhet da popartisten Katy Perry, som er den i verden med flest følgere på Twitter, tvitret om musikken hennes. Det samme skjedde da den britiske varehuskjeden Jon Lewis valgte Aurora til å synge i deres høyt profilerte førjulsreklame. Under årets Spellemannpris ble Aurora kåret til årets nykommer og prisen ble passende nok overrakt av Karpe Diem.

Onsdag 3. august spiller Karpe Diem og Aurora dobbeltkonsert i Borggården.

Karpe Diem var nettopp i Trondheim: solgte ut Samfundet på 1,5 time

PSTEREO GRUSER TIDLIGERE REKORDER: Kun 2000 festivalpass igjen

Tom Jones kommer

Det er også klart at Sir Tom Jones kommer til Trondheim under Olavsfestdagene.

Sjarmøren har hatt en lang og suksessrik musikkarriere med kjente hits som «Sex Bomb», «It's Not Unusual», «Kiss», «Green Green Grass Of Home» og «Delilah». Thomas John Woodward har blitt 75 år gammel, men holder fortsatt koken.

Sir Tom Jones besøker Olavsfestdagene og Borggården i sommer. Foto: pressefoto

- Tom Jones har hatt en bemerkelsesverdig karriere som har vart i seks tiår. De siste årene har han fått en type anerkjennelse han ikke har hatt på lenge, og med den siste trilogi-plata «Long Lost Suitcase», viser han at han fortsatt pusher grenser når det gjelder sjanger og uttrykk, sier Storli om artisten som vil spille både gamle og nye låter på konserten i Borggården fredag 5. august.

Hvem den erfarne sangeren skal spille med vil Olavsfestdagene ikke gå ut med enda, men at det er en svært aktuell artist kan Storli bekrefte.

IDOL-AMALIE: Drømmer om å spille på Pstereo