I oppvekstdramaet «We Are Your Friends» (norgespremiere 28. august) tolker Efron et DJ-talent som prøver å spinne sin vei ut av Los Angeles-grytas forstadsmisere.

På soundtracket figurerer norske Kyrre Gørvell-Dahll, eller Kygo, med Seinabo Sey-remiksen «Younger», noe hovedrolleinnehaveren har merket seg.

– Han er fantastisk – og definitivt med i filmen vår, sier Efron til NTB i London.

– Vi har en av sangene hans med. Vi elsker ham – han er fantastisk, gjentar den unge stjerneskuespilleren oppstemt.

Kygo på Roskilde. Foto: RICHARD SAGEN

Lykkelig regissør

Kygo har fått æren av å tonesette nøkkelscenen der radarparet Cole (Efron) og Sophie (Emily Ratajkowski) fullbyrder kjærligheten til hverandre. Regissøren og manusforfatteren bak historien er minst like stor fan.

– Jeg fikk ørene opp for ham for alvor idet vi besatte rollene og begynte å tenke på hva lydsporet skulle bestå i, forteller newyorkeren Max Joseph, som hittil er mest kjent for dokumentarene sine.

– Når du hører musikken hans, skjønner du at den ikke hører hjemme i stereotypisk EDM (electronic dance music, journ.anm.). Den er sjelfull og melodisk og tiltrekkende – jeg lytter til ham ennå. Jeg synes han er flott, og er svært lykkelig over at vi var i stand til å sikre oss en av låtene.

Gjør som 11 000 andre, følg trd.by på Facebook

Puslespillbrikker

Kompakte, skjortekledde Efron er på sin side stadig mest kjent som fjortiskjekkas fra titler som «High School Musical» og «17 Again». Men takket være oppfølgerne «The Lucky One», «The Paperboy», «Parkland» og «Neighbors» – samt diverse TV-stunts i «baris» – er han i ferd med å etablere seg som fullvoksent sexsymbol.

– Jeg prøver bare å være med i forskjellige filmer, bedyrer han, og legger til at han betrakter hver innspillingsøkt som en skoledag.

– Jeg har bare lyst til å fortsette å jobbe. Hver gang jeg gjør meg ferdig med en film, føler jeg at jeg har funnet en ny puslespillbrikke. Nå nærmer bildet seg en viss form. Jeg digger det jeg driver med – og synes dette er blitt en veldig fin brikke å putte inn.

Les flere underholdningssaker her

Gamle tomter

Cole-skikkelsens karriere tar først av idet han får seg en danseklubbmentor i mer erfarne, men noe skakkjørte James (Wes Bentley). Ifølge eget utsagn var Efrons musikalske bakgrunn svært fordelaktig da han skulle sette seg inn i BPM («Beats Per Minute») og andre faglige finesser.

– Jeg har alltid hatt musikk rundt meg, på en eller annen måte, i livet mitt, konstaterer han.

– Helt siden jeg ble involvert i musikkteater, har det hatt en tendens til å poppe opp i arbeidet mitt. Jeg koser meg når jeg hører musikk, så noe av det fine her var at det sto så sentralt i storyen.

– Og som født og båren californier kunne du vel også relatere til San Fernando Valleys gleder og sorger?

– Ja, jeg har bodd i «The Valley» selv, tilkjennegir Efron overfor NTB.

– Jeg bodde tre og et halvt år i North Hollywood – akkurat der denne gjengen er fra.

LES OGSÅ: Disse trønderguttene satser alt på popdrømmen

Fakta om «We Are Your Friends»

* Amerikansk dramafilm fra 2015

* Manus: Max Joseph, Meaghan Oppenheimer

* Regi: Max Joseph

* I rollene: Zac Efron, Emily Ratajkowski, Jon Bernthal, Wes Bentley, Jonny Weston, Shiloh Fernandes, m.fl.

* Lengde: 1 t. 36 m.

* Kinopremiere: 28. august