Det melder Liverpool på sine hjemmesider.

Jürgen Klopp kom fredag med sjokkbeskjeden om at han gir seg i Premier League-klubben etter inneværende sesong. Han har sittet ni år i jobben. Nå vil klubben dokumentere tyskerens siste dans på Merseyside.

Klubben forteller i pressemeldingen at filmingen allerede er i gang, og dokumentaren vil vises for offentligheten etter sesongen.

Dokumentaren skal inneholde flere episoder, og handle om klubben som helhet.

Dokumentaren vil dykke inn i Liverpools fyldige historie, klubbens dype bånd med supporterne, og gi førstehånds innsikt inn i hva som gjør klubben, både herre- og kvinnelaget, til en suksess på og utenfor banen, heter det i pressemeldingen.

Klopp sier følgende om den planlagte serien:

– Ettersom dette blir min siste sesong, syntes vi at vi skulle gi seerne en sjelden mulighet til å se hva som gjør denne klubben så spesiell, fra innsiden. Alt fra folket i byen og supporterne, til spillerne og de som jobber så hardt bak kulissene, i konstant jakt på suksess for klubben.

Visepresident i klubben, Drew Crisp, er begeistret for prosjektet.

– Dokumentaren vil være unik og vise den autentiske siden av klubben. Vi er glade for å ha den fulle støtten til Jürgen og alle de andre i klubben. Dette vil bli en fotballdokumentar ulik noen andre, sier han.

Dokumentaren regisseres og produseres av Lorton Entertainment. De står bak sportsdokumentarene Diego Maradona, og Steven Gerrard-dokumentaren Make Us Dream.