Netflix har etter hvert begynt å få mange gode egenproduserte serier på samvittigheten.

Fra før vet vi at både House of cards og Orange is the new black er gode greier, og for ikke lenge siden kom Netflix med det krimdramaet Narcos.

I Narcos følger vi narkokongen Pablo Escobar og hans elleville liv, på godt og vondt, i Colombia på 80-tallet. Skikkelig sex, drugs & rock'n roll, med en god dose vold og drap i tillegg.

Lik trd.by på Facebook

For kort tid siden ble det bekreftet at Narcos har fått fornyet tillit, og at en andresesong skal lages.

I mellomtiden kan du tenke litt på disse fun factene:

1. 15 tonn om dagen

Gjennom 80-tallet tjente Pablo Escobar pengene sine på narkotika. På det aller meste shippet Escobars Medellin-kartell 15 tonn kokain til USA, ifølge GQ - per dag! Det tilsvarer vekten til to elefanter.

Liker du også å leve på kanten? Ta en selfie! Det er mer dødelig enn haiangrep

2. 400 millioner kroner dagen

Ifølge samme GQ-artikkel tjente Escobar & co 60 millioner dollar hver eneste dag, da de var på høyden! Det er en grei dagslønn!

Sånn så han ut, selveste Pablo Escobar. Foto: ntb scanpix

3. Massemorder

Sånt er alltid vanskelig å estimere, men ifølge ymse kilder skal Pablo Escobar ha vært ansvarlig for å ha drept til sammen 4000 (!) mennesker, inkludert politimenn, journalister, statsansatte og dommere. Ikke bra.

4. «Pablo» kunne ikke spansk(!)

Skuespiller Wagner Mouro, som spiller hovedrollen som Pablo Escobar, er egentlig fra Brasil. Og i Brasil, der snakker de jo portugisisk. Problemet for Mouro var at i Colombia, der snakker de spansk.  Så før han kunne ta rollen som Escobar, måtte Wouro først lære seg språket, ifølge IMDB.com sine trivia-sider.

Eller som Mouro sier i et intervju med RollingStone:

- Jeg måtte perfeksjonere spansken på skolebenken, sammen med japanske skoleelever og tyske forretningsmenn.

5. Blant verdens aller rikeste

Han ble født inn i en fattig familie, men fikk mer penger enn han kunne bruke da han ble voksen. Ifølge Forbes var Pablo Escobar verdens rikeste på 80-tallet, og i 1989 estimerte Forbes verdien hans til tre milliarder dollar, ifølge Wikipedia.

En fan får seg en selfie med mannen som spiller Pablo Escobar, Wagner Mouro. Foto: ntb scanpix

6. Storforbruker av gummistrikker

Ifølge Pablo Escobars bror, Roberto, brukte Pablo Escobars kartell 2500 dollar i måneden på gummistrikker! Det skriver han i bokaThe Accountant's Story, som handler om Pablo. Strikkene ble brukt til å holde seddelbunkene i orden!

7. Flodhest-trøbbel

Blant tingene Pablo Escobar brukte pengene sine på, var å bygge en dyrepark. Dit smuglet han inn det ene eksotiske dyret etter det andre. Selv om Escobar døde i 1993 har dyrene levd videre, og det ikke helt uten problemer. I fjor sommer kunne BBC fortelle at lokalbefolkningen har store problemer med å holde orden på flodhestene som fortsatt holder til i området hvor Escobar bodde. For flodhestene trives i Colombia, og det som en gang var fire flodhester har nemlig blitt til omtrent 60.

Liker du "Netflix & chill"? Snart kommer det en egen knapp for det!

8. Rike rotter

Ifølge Roberto Escobars bok The Accountant's Story var rottene  glade i seddelbunkene til Pablo Escobar. Hvert år tapte kartellet 10 prosent av sedlene sine, fordi rottene hadde tygget de i stykker.

9. Fotballfan

Ifølge fotballbladet Josimar skal Pablo Escobar ha bygget 800 fotballbaner i fattige strøk i hjembyen Medellin og omegn.  I tillegg gjorde han som de andre narkokongene i Colombia, og investerte heftig i de store fotballklubbene. Pablos penger gikk først og fremst til klubbene Atletico Nacional og Independiente Medellin.

Pablo Escobar på fotballkamp, med på laget er både sønn og kone. Foto: ntb scanpix

10. Brukte penger som bål

Pablo Escobars liv på rømmen inneholder mange elleville historier. En av de er at Pablo måtte bruke to millioner dollar i cash for å tenne et bål i jungelen for å holde sin syke datter varm.

NB: Med ellevile liv som Pablo Escobars er veien mellom myte og fakta alltid kort. Ta derfor disse fun factsene med en bitteliten klype salt!

Trenger du tips til andre ting å se på Netflix? 10 Netflix-klassikere i 10 sjangre