I disse dager skal ekstremværet Tor herje i Norge og Trøndelag. Ingen vet når det neste ekstremværet kommer, men én ting er klart: navnet.

Følg trd.by på Facebook

Men det er bare én arbeidsgruppe som vet navnet på ekstremværet etter Tor - Meteorologene.

Hemmelig liste

- Vi bruker alminnelige norske navn, annethvert jentenavn og guttenavn. Listen er laget på forhånd men unntatt offentligheten. Den som er på vakt bruker neste navn på listen når det blir ekstremvær, forklarte meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt til yr.no i 2012.

Men de har visse regler på navnebruken.

- Gruppen sitter sammen og drodler på ulike navn, og deretter skal listen godkjennes av instituttet. Vi har ingen mål om å finne de mest søkte navnene, så vi unngår å bruke navn på kjente personer, sier Gislefoss til yr.no.

Her er de særeste

Det skorter ikke på kreativiteten til ekstremvær-døperne. Vi har gått gjennom navnene fra 1995 og plukket ut noen av de rareste ekstremvær-navnene som har herjet i Trøndelag:

1. Agnar: Herjet i 1995, og var det første ekstremværet med navn. Flott måte å starte denne tradisjonen på.

2. Erika: Stormfulle Erika var en av de første stormene med kvinnenavn som herjet over Trøndelag. Året var 1996 og Erika tok med seg full storm og kortvarige sterke stormer.

3. Hårek: Kanskje inspirert av tegneseriefiguren? Hårek dro på tok i 2005 og bragte med seg sterk storm og høy vannstand i Nord-Trøndelag.

4. Narve: Visste ikke at det var et navn, før Narve herjet fra Namdalen og opp til vest-Finnmark i 2006.

5. Dagmar: Gikk på skolen i fjeeerde. Neida, dårlig spøk. Dagmar kom til livs i 2011 og sørget for ekstremt høy vannstand og kraftige vindkast.

6. Mons: Denne hannkatten slapp løs i 2014 og bløtla strekningen fra Namdalen og opp til Sør-Salten.

7. Kyrre: Klaskende Kyrre skapp løs ekstreme nedbørsmengder nord for Trondheimsfjorden.

Ingen planer i ekstremvær-helga? Her har du en oversikt over masse kult som skjer i Trondheim!